Natália
-3 °C
8 °C

Álmodj tereket!

2005.06.19. 19:46
Kapcsolódó cikkek (1)
Több millió a tét Magyarország legnagyobb számítógépes látványtervezési pályázatán, ahol még ingyenes programokat is adnak a tervezni vágyóknak.

Magyarország legnagyobb számítógépes látványtervezési pályázatára még augusztus 29-ig várják a pályaműveket. A 3D'sign névre elkeresztelt verseny célja, hogy a magyar építészeti és ipari látványtervezési szakmát nemzetközi szintre emelje, mivel nálunk általában még mindig szabadkézi rajzokon, sőt néha műszaki tervrajzokon mutatják be a készülő épületeket az építészethez keveset értő megrendelőknek vagy potenciális vásárlóknak is.

Mindent a megrendelőnek

Nyugat-Európában már a látványtervezést ugyanolyan fontos területnek tartják, mint a tényleges tervdokumentációét, hiszen egy élethű, körbejárható modell segíti a még el sem készült épület értékesítését.

Magyarországon még csak a legnagyobb építészeti irodák alkalmaznak látványterveket készítő számítógépes szakembereket, és kevés a független látványtervező műhelyek száma is. Ezen szeretnének változtatni a pályázat szervezői, akik a legnagyobb szoftverfejlesztő cégekkel összefogva keresik a legtehetségesebb magyar fiatalokat.

#alt#
A 9,5 millió forintos összdíjazású pályázaton szoftvercsomagokat lehet nyerni, de a legjobbakra minden bizonnyal lecsapnak majd a cégek is.

Az Ycon pályázatának anyagait neves építészekből álló zsűri fogja elbírálni. A nemzetközi zsűri egyik leghíresebb tagja a holland Eric von Egeraat, akinek nevéhez többek közt a budapesti Felvonulási tér formabontó irodaház is fűződik.

Ingyen programok

Az értékelés után a zsűrin kívül a nagyközönség is véleményt mondhat a művekről az egy hónapig tartó internetes szavazáson, és a szavazás alapján két közönségdíjat is átadnak. Az alkotások utógondozásának részeként az Ycon egy művészeti albumban jelenteti meg a legjobb munkákat 2005. karácsonyára.

A szervezők szerint eddig több mint százhetvenen jelentkeztek a pályázatra, de természetesen augusztus 29-ig bárki regisztrálhatja magát. Az is indulhat a versenyen, akinek nincs három dimenziós grafikai és tervező szoftvere, hiszen több program próba-, illetve diákverziója is letölthető a 3D'sign oldalról. A pályázat egyéb részleteiről a Ycon honlapján lehet olvasni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!