Az Angelica Leánykar szülinapi koncertje

2003.11.13. 13:33
Az Angelica Leánykar két koncertet tart alapításának 15. évfordulója alkalmából. Az első esten ősbemutatókat is hallhat a közönség a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében szombaton. Az est fővédnöke Mádl Dalma, a köztársasági elnök felesége.
"A műfaji skála a cappellától, a hangszeres kíséret nélküli énekes művektől az oratórikus, vagyis az énekkarra, magánének szólamra és zenekarra írt darabokig terjed - tájékoztatta Gráf Zsuzsanna, az együttes alapító karnagya az MTI-t. A leánykar előadásában két új kompozíciót ősbemutatóként hallhat a közönség: Csíky Boldizsár marosvásárhelyi zeneszerző a Várakozás című darabját, Orbán György pedig a Stabat mater című oratórikus művét komponálta a kórusnak."

Gráf Zsuzsanna karnagy
Fotó: Griechisch Tamás
A koncert érdekességei közé tartozik a kórusvezető elmondása szerint, hogy egykori kórustagok is a szólisták között lesznek Cserna Ildikó és Bucsi Annamária szopránok, Megyesi Schwartz Lúcia mezzoszoprán, és Heim Mercedes alt személyében. Zongorán közreműködik Bogányi Gergely.

Az évfordulós programok második koncertje december 13-án lesz a Szent István-bazilikában, ahol Saint-Sa:ens Karácsonyi oratóriuma hangzik majd el.

A Városmajori Gimnáziumban 1988-ban létrejött kórus az elmúlt másfél évtized során számos hazai és külföldi megmérettetésen szerepelt sikerrel, s ennek révén a magyar zenei élet élvonalába tartozó együttesként tartják számon. A leánykar fellépett több európai országban, vendégszerepelt Japánban, valamint két alkalommal turnézott az Egyesült Államokban.