Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Vízió a művészetről

2003.05.08. 16:59
Lesz-e művészet a jövőben, és ha igen, virusként terjed majd? Öt földrész művészei válaszolnak egy nemzetközi internetes projekt keretében, a Műcsarnok pedig kiállítja a végeredményt.
A Hálón át címmel rendez a Műcsarnok kiállítást és konferenciát a művészet jövőjéről. A konferencia alapját az egy éve folyó Anthology of Art projekt képezi. A Jochen Gerz képzőművész által indított program kéthetente 6 művész és 6 teoretikus művészet-futurológiai elképzeléseit gyűjtötte össze. A megkérdezettek az internetes világhálózaton tették közzé a "Mi az Ön elképzelése a jövő még ismeretlen művészetéről?" című kérdésre adott válaszukat.

A résztvevők ezt követően egy-egy általuk választott, a világ tetszőleges pontján élő személyt vontak be a projektbe, így egy év alatt 156 művész és 156 teoretikus művészeti jövőképe került fel a netre. A kezdeményezés értékét nem csak maguk a válaszok, hanem a válaszolók széles rétege adja. Az Anthology of Art keretében ugyanis az Antarktiszt leszámítva minden földrész, és 20 év felett minden korosztály közreadta vízióit.

A Műcsarnok konferenciájának fókuszában az Anthology of Artban felvázolt kérdések sűrűsödési pontjai, a legtöbb résztvevő által felvillantott megoldások állnak. Az új technológiákkal kapcsolatos remények. A kis közösségekbe vetett hit. A hibridizálódás esélyei. A hálózatosodás reményei és hiedelmei. A globalizálódás segítségével, "vírusként" terjedő művészet.

A konferencia magyar és angol nyelvű, ez utóbbi szinkrontolmácsolással is követhető. A konferenciával egyidejűleg az Antológia anyaga is látható illetve olvasható lesz.

Helyszín, időpont: Műcsarnok, május 9.-10.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!