Brit film, tánc, színház és zene
nyolc hónapon át

2002.10.07. 10:55
Nyolc hónapon át tartó kulturális eseménysorozat vette kezdetét Budapesten a British Council magyarországi működésének 40. évfordulója alkalmából. A "British Council Showcase - a show kész" című programsorozatban fellépnek a brit zene, a színház, a film és a kortárs képzőművészet világszerte elismert alkotói.
A márciusig tartó rendezvénysorozat a Kneehigh Theatre "A piros cipők" című, az Andersen-mese feldolgozásából készült szürreális, zenés produkciójával előadásával kezdődik csütörtökön a VI. kerületi Nagymező utcai Tivoliban.

KAOS Theatre a Trafóban

A Trafóban láthatják majd az érdeklődők Akram Kham táncegyüttesének estjét, amelyben ötvöződik a hagyományos keleti és a kortárs nyugati tánc. Az érdeklődőket november 2-ára, illetve 3-ra várják a IX. kerületi Liliom utcai Kortárs Művészetek Házába. A fellépők között szerepel a KAOS Theatre, amely Oscar Wilde Magyarországon is népszerű vígjátéka, a Bunbury napjainkban játszódó változatát mutatja be. A Volcano színház adja elő Noel Coward akrobatikus és hatásos látványelemekkel tűzdelt "Magánélet" című darabját.

BBC Singers is ellátogat

A zenei ajánlatokat gazdagítja például a Smith Quartet koncertje. James Gilchrist tenorista a Szombathelyi Szimfonikus Zenekarral hangversenyezik, a műsorban Benjamin Britten-művek hangzanak el. A szigetországi kórusok közül a Polyphony és a BBC Singers lesz a rendezvénysorozat vendége.

Filmválogatás az Edinburghi Fesztiválról

Februárban rendezik meg a brit, valamint több nemzetközi - így az edinburghi - fesztivál terméséből válogatott filmes mustrát.

A tervek szerint március 21-én nyílik az a nagyszabású kiállítás a Műcsarnokban, amelyen a legfiatalabb brit képzőművész generáció tagjainak munkái is szerepelnek.