V. Nagy Fül Fesztivál

2002.10.03. 16:23
Csütörtöktől szombatig a MU Színház ad otthont a független experimentális zenék találkozójának, a Nagy Fül Fesztiválnak, amely idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre.
A mindenféle konvenciót elvető, szokatlan eszközökkel és ideákkal operáló művészek idei budapesti seregszemléjét a kanadai illetőségű DJ Hermit nyitja csütörtök este 8-kor, produkcióját pedig óránként követi majd a többi: a képünkön látható Joseph Frusciante No Exit művésznevű genfi olasz szaxofonista és a DPZN szlovén formáció.

Péntek a "holland nap" a programban: S.Spier, Lianna Flu Winks és a Coolhaven is a fapapucsba bújtatott szélmalmok országából érkezik, egy órányi kikacsintást engedve csupán az aznap utolsó előttiként performáló magyar Kreuzfeld-Jacobs Syndicate-nek.

Szombaton az egykori újvidéki Silentio utódjaként számon tartott Alice In Wonderband után a szomorkás osztrák Gelée Royale lép színpadra, aztán pedig a honi experimentális zene kiemelkedő csoportja, a drmáriás vezette Tudósok együttes forralja a hangulatot, amely nyilván a bábszínházhoz visszatérő egykori Blurt-vezér, a szaxofonos Ted Milton performansza idején tetőzik majd, elvileg este 11 környékén.