Halott Mr. Blackwell, a divatkritikus

2008.10.20. 09:53
86 éves korában elhunyt Mr.Blackwell, a világ legrosszabbul öltöző celebjeiről listát készítő divattervező. A paralízis egy fajtáját 2001-ben diagnoztizálták nála, állapota augusztusban súlyosbodott.

Ő volt az első divatkritikus, aki bárkit képes volt nagyon lehúzni egy odavágott mondattal. Szinte minden színésznő, énekesnő és még az angol királynő is kapott tőle, férfiakról nem írt.

A Brooklynban nevelkedő Mr.Blackwell soha nem ismerte igazi apját, mostoháját igen, mert az rendszeresen megverte, majd egy nyári táborban megerőszakolta egy idősebb férfi. Fiatalon színész szeretett volna lenni, szerepelt is az 1935-ös Broadway-darabban, a Dead Endben, majd egy iskolába járt Judy Garlanddal és Mickey Rooneyval.

A Blackwell nevet Howard Hughestól kapta az RKO című filmje előtt. 1944-ben visszatért a Broadwayre, majd színpadi munkái során rájött, tehetséges ruhatervező. Valentino és Versace mintáját követve a saját nevéhez kapcsolta ruháit, majd elsőként mutatta azt be a televízióban a hatvanas években, és szintén ő volt az első, aki nagyobb méretű nőkre is tervezett ruhát, amiket 800-1000 dollár között adott. Blackwell Los Angelesben lakott partnerével és menedzserével, Robert Spencerrel.

Rosszul öltözött celebek

Divatkritikusi pályája azzal kezdődött, hogy az American Weekly felkérte, készítse el a 10 legjobban és legrosszabbul öltözött celeb listáját, és ebből nőtte ki magát intézménnyé.

A legutóbbi, 48. listáján Victoria Beckham végzett az élen. A hatvanas években Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor és Sophia Loren, akiről azt írta, hogy olyan olasz boltos lánynak öltözik, mint akiket a filmjeiben alakít. Brigitte Bardot, Barbra Streisand, Bette Midler, Dolly Parton és Madonna többször is felkerültek a listájára, ahogy Erzsébet királynő is, akiről azt mondta: "From her majesty to her travesty." A 2000-es éveket alapvetően Paris Hilton és Britney Spears öltözködési szokásai határozták meg, de feltűnt rendszeresen Courtney Love vagy Cameron Diaz is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport