Botrány a Bolsoj kövér balerinája körül

2003.09.17. 22:59
Országos felháborodás követte Anasztázia Volocskova, a moszkvai Nagy Színház balerinájának kirúgását, akinek azért kellett távoznia, mert a színház vezetése túl magasnak és túl kövérnek találta.
#alt#
Anasztázia Volocskova
A Hattyúk tavának sztárja, Anasztázia Volocskova távozott a moszkvai Nagy Színháztól - jelentette az Ananova. A szakítást két hetes, a sajtó nyilvánossága előtt folyó vádaskodás előzte meg. A színház vezetése többek közt azt rótta fel Volocskovának, hogy magassága és tömege miatt nehéz számára megfelelő partnert találni (vagyis olyan táncost, aki könnyedén elbírja a testes balerinát).

Volocskova televíziónyilatkozatban utasította vissza ezeket az állításokat, mondván, a táncot nem súlyra mérik. A táncosnő egyébként 173 centi, és körülbelül ötven kiló; nehézséget nem is elsősorban a súlya, hanem magassága okozza, hiszen a nők lábujjhegyen táncolnak, s így partnerük könnyen eltörpülhet mellettük.

Alekszandr Iszkanov, a színház főigazgatója szerint Volocskovát azért küldték el, mert nem volt hajlandó aláírni a szerződését. A balerina viszont azt állítja, a szerződés csupán négy hónapra szólt, és különben is méltatlan feltételeket tartalmazott. Így azt sem tette volna lehetővé, hogy Volocskova a Bolsoj öt párizsi előadásából háromban táncoljon. Iszkanov úgy nyilatozott, ez lehetetlen, mivel a többiek nem hajlandók együtt dolgozni a kövér hölggyel.