Fotóbloggerek a való világban

2006.02.01. 11:40
Multiplayer fotókiállítás a Margit híd budai hídfőjénél, Index-közeli megnyitóval, vegyesfelvágottal.

Kicsiny hazánk kicsiny internetén szinte egyidős az írott bloggal a fotóblog (bár még a szakértők vitatkoznak, hogy melyik volt előbb, a műanyag tyúk vagy a két megapixeles tojás). Az eltelt öt évben (merthogy 2001-ben dobbantott (link javítva, 2006.05.24.) nagyot a magyar fotóblogok atyja, a bp.underground.hu) egyre többben fogtak webes fotónapló vezetésébe (lsd. photoblog), mára pedig kialakult és működik egy közös magyar fórum is nemzetközi mintára.

A "Budapest Photobloggers" közösségéből tizenheten most kiléptek a webes keretek közül, és összehoztak egy offline kiállítást, amire várják a "műfaj" iránt érdeklődőket. Az első közös kiállításukon a tematikai megkötés nélkül megidézett digitális fotók műfajtól függetlenül állnak össze tárlattá, a blogokból kiragadott pillanatképek reményeik szerint felkeltik az érdeklődést az amatőr és autodidakta fotózás iránt.

A megnyitó 2006. február 1-én, 18 órakor lesz. Helyszín: a Független Pedagógus Könyvesbolt (Budapest II., Frankel Leó utca 6.). A kiállítás 2006. február 15-ig tekinthető meg. A kiállítást Barakonyi Szabolcs, az Index fotóriportere nyitja meg.

A kiállító fotóbloggerek:
#alt#