Árpád
-2 °C
9 °C

Eddig ismeretlen Agatha Christie-darabot találtak

2003.09.08. 18:57
Kapcsolódó cikkek (1)
A hihetetlen mennyiségű detektívregény világhírű írónője, Agatha Christie 27 évvel halála után is tud újdonsággal szolgálni. Most éppen egy rég elfeledett színdarabját találták meg.
Egy 70 éve elfeledett Agatha Christie-színdarab látott napvilágot a napokban.

Agatha Christie, a világ legnépszerűbb krimiírója, a belga detektív, Hercule Poirot megteremtője számos darabot írt már, köztük a világ leghosszabb ideig játszott színdarabját, az Egérfogót.

A The Secret of Chimneys című, 1925-ben megírt kémregény azonban a Brit Könyvtár pincéjében felejtődött, és csak hosszú évek múltán, a napokban fedezték fel. Az 1930-as években játszódó kémtörténet középpontjában az európai politika áll, premierje októberben lesz, Kanadában.

Mathew Prichard, Christie egyetlen unokája így nyilatkozott a BBC-nek: "Egy kanadai producer azt írta nekem, hogy értesült a bemutatatlan darabról. Megírtam neki, hogy nekem eddig fogalmam sem volt a darab létezéséről."

A producer ezután a Brit Könyvtárnál kérdezősködött a műről, mivel az intézmény köteles megtartani minden egyes valaha regisztrált könyvből egy-egy példányt.

Elolvasva a színdarabot, Prichard így nyilatkozott: "Nem hiszem, hogy volt valami oka annak, hogy elfeledkeztek róla. Valószínűleg inkább azért nem került a nyilvánosság elé, mert ez nem egy tipikus Christie-krimi."

"A nagymamám detektívregényeket kezdett el írni, aztán a közönség már ezeket várta el tőle. Azt hiszem, hogy nagymamámat mint színdarabírót alábecsülik, de ez a darab majd igazolja képességeit."

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!