Budapestre jön a világ legjobb bohóca

2006.01.24. 15:11
Több mint száz artista lép fel a budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, szenzációnak ígérkezik a kinai kézegyensúlyozók produkciója, a 15 éves csehországi zsonglőr és az Ezüst Bohóc díjas magyar csoport.

Tizenegy ország több mint száz artistaművésze szerepel január 26. és 30. között a Fővárosi Nagycirkuszban, a 6. Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Az első ilyen szakmai találkozót tíz évvel ezelőtt szervezték Magyarországon. Ma már a budapesti cirkuszfesztiválokra 150-200 szakember látogat el, hogy öt nap alatt megismerkedjenek a tucatnyi országból érkező fiatal művészek produkcióival.

Ezüst Bohócot hoztak a fiúk

Az idei budapesti találkozóra a legtöbben Oroszországból jönnek, de érkeznek kínai, olasz, amerikai marokkói, francia, német artisták is. Évek óta először vesz részt olyan magyar csoport, ami éremeséllyel indul: a Golden Powers duó a tavalyi Monte Carló-i - igen rangos - cirkuszfesztiválon Ezüst Bohóc díjat kapott.

Szenzációnak ígérkezik a sanghaji cirkusziskola kézegyensúlyozóinak produkciója, valamint Alan Sulc, a 15 éves csehországi zsonglőr, az orosz Kovgar ugródeszkacsoport, nem utolsósorban pedig a magyar Golden Powers-fiúk műsora.

A díjkiosztó gálaműsor szenzációja lesz, hogy meghívott vendégként fellép David Larible, akit a szakma jelenleg a világ legjobb bohócának tekint. A cirkuszfesztiválra a nagyközönség is vásárolhat jegyeket. A gálaműsor január 30-án lesz, ezen a díjazottak, illetve a legnagyobb közönségsikert elérők mutatják be tudásukat.