Elképesztő bestseller Hillary Clinton könyve

2003.06.23. 13:38
Hiába nem árul el zaftos részleteket a Lewinsky-botrányról, Bill Clinton feleségének könyve félelmetes tempóban fogy. A Simon & Schuster kiadónak a jelek szerint meg fog térülni a példátlanul magas, 3 millió dolláros előleg és az összesen 8 milliós honorárium.
Bár a kritikák eléggé egybehangzóan lehúzták a volt amerikai elnök feleségének vastag memoárkötetét, ez egyáltalán nem érdekelte azt a közel félmillió embert, akik az első héten megszerezték a keményfedelű kötetet. A drudgereport.com hírblog exkluzív információja szerint 7 nap alatt 438701 példány kelt el belőle, ami a nem fikciós kategóriában persze világcsúcs, de ha létezne összesített lista, azon sem állna rosszul.

Vissza fog jönni

A Simon & Schuster most már minden bizonnyal nyertesen száll ki a pókerpartiból. Elég nagyot kockáztattak, hiszen az Amerikában sem szokásos egymilliós példányszámban nyomtatták ki a művet. Amely már az első napon rekordot futott a Barnes and Noble-nál (a világ legnagyobb könyvesbolthálózata) 40 ezer darabbal 24 óra alatt.

Felér négy thrillerrel

A Drudgereport tudomása szerint június 10-e és 16-a között ez a kiadvány fogyott a legjobban az Egyesült Államokban, beleértve a fikciós műveket is. A Living History (Élő történelem) című munka egyaránt jól ment nyugaton (100529 példány), közép-keleten (86168 példány) és északkeleten (25877 darab). Jellemző a Living History átütő sikerére, hogy a toplista második helyezettje, James Patterson The Lake House című thrillerjét mindössze 117957-en vették meg.