Művészeti iskolák találkozója

2001.11.28. 08:59
Az Odeon Art Video idén is megrendezi Budapesten az Utolsó Csepp Fesztivált; az immár harmadszor megszervezett összművészeti találkozó csütörtöktől szombatig tart, az érdeklődők művészeti képzésben résztvevő fiatalok munkáiba nyerhetnek betekintést.
A fesztivál két helyszínen, a Trafó - Kortárs Művészetek Házában és a Művész moziban zajlik majd; a három nap alatt mintegy 30 művészeti iskola hallgatóinak legjobb alkotásait tekintheti meg a közönség.

A programban kiállítások, színházi és táncbemutatók, koncertek, filmvetítések is helyet kaptak.

A Trafóban csütörtökön L. Menyhért László művészettörténész a kortárs képzőművészet fogalomrendszerének meghatározására fűzi fel előadását.

Színház és elmélet

Ugyancsak csütörtök este látható a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakos, harmadik évfolyamos hallgatóinak "Kamaszkorom legszebb nyara" című előadása.

Pénteken Réz András esztéta tart előadást "Védett terek - térkommunikáció" címmel, illetve a Gór Nagy Mária színi tanoda hallgatói mutatnak be Shakespeare-összes címmel humoros összeállítást.

Az eseménysorozat záró napján szombaton a Mezei Mária Alapfokú Művészeti Iskola tanulói Garcia Lorca: Don Perlimplin és Belisa szerelme a kertben című színművet mutatja be, a Trafó Modern Táncórák stúdiója pedig Női kabaré/Földtánc című produkcióját adja elő.

Filmdömping

A Művész moziban a fesztivál három napja alatt levetítik többi között a Szombathelyi Művészeti Gimnázium, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, az ELTE Bölcsészettudományi kara filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatóinak munkáit.

Az idei eseménysorozathoz kapcsolódik a 11. Európai Filmhét, amelyen tizenkét, forgalmazáson kívüli filmet tűznek műsorra, illetve a Szájtépés Filmszakadásig című, szintén harmadik alkalommal megrendezendő fórum.