Mária
-6 °C
-2 °C

Utolsó csepp ötödszörre

2003.11.20. 16:18
Ingyenes fesztivál táncelőadásokkal, filmekkel, színházi előadásokkal és Yonderboijal a Trafóban és az Odeonban.
Az idén 10 éves Odeon ötödik alkalommal rendezi meg a Művészeti Iskolák Találkozóját, a szintén ötödik születésnapját ünneplő Trafó Kortárs Művészetek Háza segítő közreműködésével.

2003. november 27. és 29. között, a háromnapos fesztivál fórumot teremt a művészeti iskolák tanulóinak és alkotásaiknak, lehetőséget ad a találkozásra, az ismerkedésre, a párbeszédre, és a közönség széleskörű szórakoztatására is. Az Utolsó Csepp Fesztivál két helyszínen, a Trafó Kortárs Művészetek Házában (IX., Liliom u. 41.) és az Odeon-Lloyd moziban (XIII., Hollán Ernő u. 7.), majd minden művészeti ágban számos programot kínál: színházi-, táncszínházi produkciók, koncertek, filmvetítések, kiállítások várják az érdeklődőket. Idén 32 művészeti iskola mutatkozik be, ez a legtöbb a fesztivál történetében, és első alkalommal jönnek el határon túli és külföldi intézmények növendékei is.

Színpadkép

A színházi előadások közül érdemes kiemelni a Vörösmarty Gimnázium Országos Diákszínjátszó Találkozón aranyminősítéssel kitüntetett Pár-OK című produkcióját, és a Kaukázusi krétakör szintén díjnyertes előadását. Érdekes élménynek ígérkezik a D&Z és Földessy Margit társulatának Lanford Wilson Kéretik elégetni című darabja. A Színház- és Filmművészeti Egyetemről több osztály érkezik a Trafóba a hét végén, köztük Lukáts Andor növendékei és Bolero című előadásuk és Ladányi Andrea tanítványainak Mozgásmozaik című produkciója. A Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház tanszéke Mintakollekció az árnyékos oldalról című darabjukkal utaznak Budapestre. Vidám ruhákat viselő színészeket láthatunk az Iparművészeti Egyetemről érkező BODZA Divatbemutatóján.

A Trafóban, a fesztivál hagyományaihoz hűen a táncművészet is kiemelt szerepet kap. Idén, a Budapest Tánciskola Angelusz Iván vezetésével, a Duncan-Dienes (Orkesztika) Iskola, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola mellett Arnhemből is érkeznek művészek.

Buli hajnalig

A filmvetítések új helyszíne az Odeon-Lloyd mozi. Itt mutatkozik be egy határon túli nyári filmes műhely, a Filmtett, és a nézők megtekinthetik a Fekete Doboz Roma Média Iskola Diákfilmszemlén elismert alkotásait. Különlegességnek számít a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak rövidfilmje, mely elnyerte a Rotterdami Biennálé Inspiráció díját. A fesztivál vendége lesz többek közt a The London Film School, melynek diákjai szombaton mutatkoznak be az Odeon-Lloyd moziban.

A fesztiválon természetesen lesz buli hajnalig. Az Utolsó Csepp minden estéjén dj-k szórakoztatják a kikapcsolódni vágyókat a Trafóban, szombaton Yonderboi muzsikája biztosítja a jó hangulatot. Az Odeon -Lloyd moziban pedig idén is sor kerül a hagyományos "A leggyengébb vájt szem" című filmes kvíz játékra Galamb szakértő irányítása alatt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.