Nyilvános konferencia a devianciáról

2001.10.15. 12:57
A deviancia témájában szervez október 20-án egésznapos konferenciát két alapítvány az Almássy téri Szabadidőközpontban. Az ingyenes és nyilvános kerekasztal-beszélgetéseket este koncertek követik.
A Fiatalok az Ifjúságért Alapítvány és a Pszichodiák Alapítvány neves pszichológusokat, zenészeket, filmeseket és más közéleti személyiségeket hívott meg a szombati találkozóra, akik a lehető legtöbb oldalról próbálják körbejárni a deviancia, azaz a normáktól és a szabályoktól való eltérés témakörét.

Bérczesi Róbert (Hiperkarma), Kiss Tibor (Quimby), Lovasi András (Kispál és a Borz) és Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven) "Könnyűzene és módosult tudatállapot" című beszélgetésen osztják meg gondolataikat, Kilián Zoltán (Korai Öröm)Prieger Zsolt (Anima Sound System) és Titusz (Dj. Carboonfools) pedig tömeghisztéria témáját járják körbe.

Hivatásos szakemberek a deviancia szociális, szexuális és kulturális aspektusairól tartanak előadásokat, így a terrorizmustól kezdve, a dorgfogyasztáson keresztül, az öngyilkosságig majd minden témáról meg lehet kérdezni a meghívottakat. Popper Péter például a "Személyiségtorzulások hatalmi pozícióban" címmel tart előadást, Rácz Zsuzsa pedig az "Alkotás módosult tudatállapotban" című kerekasztal beszélgetést moderálja.

A konferenciával egy időben a devianciával kapcsolatban kiállításokat, színházi előadásokat és filmvetítéseket is szervezett a két alapítvány. Az 9 órától kezdődő esti koncertekre 1500 forintba kerül a belépő, felép a Kispál, a NEO, a Hiperkarma, Anima Sound System és a Korai Special Beat.