Cinetrip a Vajdahunyadvárban

2001.06.20. 23:14
Remélhetőleg szabadtéren, eső esetén belső termekben kerül megrendezésre június 22-én, pénteken a Cinetrip nyárindító partija. Ismét különös a helyszín (Vajdahunyadvár), megint elektronikus zenei nagyság (DJ Food) a főszereplő.
A Laki vezérelte csapat - a Bordeaux-ban sikerrel bemutatott - új műsorát tűzi programra. Ami a látványt illeti, alighanem ezúttal is szokatlan képiségre, psziche- és cyberdelikus motívumokra, film-utazásokra számíthatunk.

PC és Strictly Kev
Két színpadon: a chill outban Kaszi, Naga, és a többiek nyomják a zenét, közben pedig még udvari táncokkal is ismerkedhetünk. Az Anonymus nagyszínpadon neves magyar lemezlovasok - Palotai, Mango, Nan-D, plusz a csellista Mákos Berci - mellett az Egyesült Királyságból, a sokszoros legenda Ninja Tune kiadó képviseletében, a titokzatos-eklektikus-kaotikus-downtempo DJ Food ad majd ízelítőt a repertoárból, abból, hogy mostanság merre tartanak a nindzsák.

DJ Food nem egyetlen személy, hanem többszörösen változó összetételű, a kilencvenes évek eleje óta aktív kollektíva. Nem csak a bakeliteket pörgetik, komponálnak is. Számos albumuk jelent meg, kimagasló dolgozatuk a 2000-es Kaleidoscope. Trip hop, dzsesszes breakek, némi funk, dub, latin ritmusok, ambient, csipetnyi d&b, együtt, és még ezer és egy forrásból összeszedett hangminták, szerteágazó konstrukciók, címkék nélküli, címkék feletti zenék. Mint a nindzsák, amúgy.

Nevek: hajdan a Coldcut-páros, Matt Black és Jonathan Moore szintén az inkognitó mögött bújtak meg, ők indítottak, jelenleg viszont saját színekben lépnek fel. A ma: Strictly Kev és PC, különböző vendég-producerekkel (Paul Rabiger, Paul Brook, Isaac Elliston, stb.) és a különös hangú Ken Nordine-nal kiegészülve.

A parti kulturális rendezvénnyé lesz. Márpedig egyre ritkább az ilyen...