Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Nem kell költöznie Faludy Györgynek

2002.08.31. 20:44
Kapcsolódó cikkek (1)
Demszky Gábor minél hamarabb szeretné tisztázni Faludy György lakásának jogviszonyát, ezért hétfőn kezdeményezi a XIII. kerületi polgármesternél, hogy orvosolják a problémát. A polgármester elmondta: a költő otthona körüli problémát az okozta, hogy az önkormányzati tulajdonú lakásba Faludy György bejelentette a feleségét, de semmiképpen nem akarják kilakoltatni.
A főpolgármester közleménye szerint Demszky Gábor nyolc évvel ezelőtt, Göncz Árpádhoz hasonlóan közvetítő szerepet vállalt annak érdekében, hogy Faludy György megfelelő lakást kapjon Budapesten. A közlemény hozzáteszi: ezután ajánlott fel a XIII. kerületi önkormányzat egy lakást a költőnek. - A főpolgármester most szívesen segít abban, hogy a tarthatatlan helyzet minél hamarabb megoldódjon - zárul a közlemény.

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere szombaton úgy nyilatkozott, semmi sem veszélyezteti Faludy György lakhatását. A polgármester elmondta: a költő otthona körüli problémát az okozta, hogy az önkormányzati tulajdonú lakásba Faludy György bejelentette a feleségét. Tóth József hozzátette: az ebből fakadó jogi rendezést a XIII. kerületi vagyonkezelő rt. vállalja.

- Nagyra becsüljük, tiszteljük Faludy Györgyöt, akinek a lakhatását senki és semmi nem veszélyezteti - mondta Tóth József. Jelezte: a jövő héten találkozót kezdeményez Demszky Gáborral a lakás tulajdonviszonyainak rendezéséről.

Mint arról több napilap beszámolt, a XIII. kerületi önkormányzat és Faludy György Kossuth-díjas költő közötti bonyodalom abból adódott, hogy nem rendezték annak a lakásnak a tulajdonviszonyait, melyben a költő él. Faludy György többször emigrált, majd 1989-ben települt haza.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!