Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Hastánc és flamenco

2005.01.27. 19:04
Kapcsolódó cikkek (1)
Mozdulatokkal elmesélt történetek a Merlinben, avagy az arab, a cigány és a spanyol kultúra erotikus találkozása.
A legősibb hiedelmek, a leggyermekibb öröm és a legmélyebb fájdalom, a legelemibb szenvedély és szenvedés fűzik össze az arab, a spanyol és a cigány népi kultúrkört. Az Andalúz táncképek című táncelőadás mindezek esszenciáját jeleníti meg egymásba fűzött táncképek, jelenetek, hangulatok, impressziók formájában.

#alt# A darab az arab és spanyol mozgáskultúrát, a flamenco és a hastánc elemeit ötvözi a modern táncszínházzal, így a lazán összefűzött táncok története a keleti és a spanyolországi cigány kultúra mindennapi problémáiba is beavatja a nézőket.

Magyar kelet

A táncelőadást tavaly már nagy sikerrel mutatták be, idén először január 30-án este nyolc órától adja elő a darabot az Art Of Orient tánccsoport a Merlin Színházban.

Az Art Of Orient tánccsoport négy táncosból áll, akik számos hazai és nemzetközi szakmai díjat kaptak már keleti- és spanyol táncmotívumokra épülő egyedi koreográfiáikért. A csoport vendégszerepelt már Kairóban, Hannoverben, Bécsben, Barcelonában, több helyen a keleti tánc oktatóiként workshopokat is tartottak a külföldi közönségnek. A tavalyi Raks Sharki Országos Hastáncverseny és Gála legjobb csoport és legjobb koreográfus díját is elnyerték.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.