Hastánc és flamenco

2005.01.27. 19:04
Mozdulatokkal elmesélt történetek a Merlinben, avagy az arab, a cigány és a spanyol kultúra erotikus találkozása.
A legősibb hiedelmek, a leggyermekibb öröm és a legmélyebb fájdalom, a legelemibb szenvedély és szenvedés fűzik össze az arab, a spanyol és a cigány népi kultúrkört. Az Andalúz táncképek című táncelőadás mindezek esszenciáját jeleníti meg egymásba fűzött táncképek, jelenetek, hangulatok, impressziók formájában.

#alt# A darab az arab és spanyol mozgáskultúrát, a flamenco és a hastánc elemeit ötvözi a modern táncszínházzal, így a lazán összefűzött táncok története a keleti és a spanyolországi cigány kultúra mindennapi problémáiba is beavatja a nézőket.

Magyar kelet

A táncelőadást tavaly már nagy sikerrel mutatták be, idén először január 30-án este nyolc órától adja elő a darabot az Art Of Orient tánccsoport a Merlin Színházban.

Az Art Of Orient tánccsoport négy táncosból áll, akik számos hazai és nemzetközi szakmai díjat kaptak már keleti- és spanyol táncmotívumokra épülő egyedi koreográfiáikért. A csoport vendégszerepelt már Kairóban, Hannoverben, Bécsben, Barcelonában, több helyen a keleti tánc oktatóiként workshopokat is tartottak a külföldi közönségnek. A tavalyi Raks Sharki Országos Hastáncverseny és Gála legjobb csoport és legjobb koreográfus díját is elnyerték.