Mátyás
8 °C
11 °C

Nem ütött a Fonó utolsó órája

2003.06.26. 16:35
Hétmillió forintos támogatással siet a 45 milliós adósságot felhalmozott Fonó Budai Zeneház segítségére az állam. A miniszter fővárosi és önkormányzati segítséget szeretne.
Állami támogatás segít életben tartani a Fonó Budai Zeneházat. A világ- és népzenei programokra szakosodott intézmény a néhány napja kiadott közleménye szerint hozzávetőlegesen 45 millió forintos adósságot halmozott fel, és felszámolás fenyegeti. A témában csütörtökön összehívott sajtótájékoztatón Lukács József, a Fonó alapítója és László Sándor, a Fonó ügyvezető igazgatója ismertette a zeneház bizonytalan anyagi helyzetét.

A borús gondolatok után Kajtárné Botár Borbála, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának miniszteri főtanácsosa bejelentette, a tárca 7 millió forintos gyorssegéllyel siet a Fonó segítségére. Az összeg kiegészíti azt a 7 millió forintos támogatást, amelyet a főváros a Pro Cultura Urbis alapítványi keretéből ítélt oda a Fonónak a közelmúltban.

A főtanácsos asszony átadta Hiller István kulturális miniszter úr üzenetét: Hiller István szerint a Fonó a magyar zenei élet értékmentő közszolgálati szegmensének egyik rendkívül fontos képviselője. A kulturális miniszter tárgyalásokat kezdeményezett, amelyek témája az lesz, hogy - a XI. kerület illetve a főváros bevonásával - milyen mértékben járulhat hozzá a minisztérium is a Fonó működésének hosszútávú finanszírozásához.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.