Elhunyt Tarnói Gizella

2006.10.15. 15:30
Elhunyt Tarnói Gizella, az ÉS főszerkesztőhelyettese. Az 59 éves újságírót súlyos betegség következtében vasárnap hajnalban érte a halál, közölte Kovács Zoltán, a hetilap főszerkesztője.

Tarnói Gizella 1970-től a Magyar Rádiónál dolgozott, és olyan műsorokat készített, mint például a Jelenidőben, Eco-mix, Párhuzamos életrajzok, Szorító és a Névjegy. 1994-ben kilépett a rádiótól és nem sokkal később az Élet és Irodalom főszerkesztőhelyettese lett.

Számos tényfeltáró riport szerzője, egyik riportsorozata elismeréseként 1998-ban Pulitzer-emlékdíjat kapott, munkássága jelentős részében kapcsolódik a kisebbségek jogainak védelméhez, 2001-ben Roma Polgárjogi Díjban részesült.

"Annak az újságírói generációnak a tagja, amelyik tevékeny és emlékezetesen színvonalas munkával volt előkészítője a nyolcvanas-kilencvenes évek mély társadalmi változásainak" - fogalmazott Kovács Zoltán.

Két gyermeke született: Eszter, 1975-ben és Ádám, 1981-ben. Tarnói Gizellát az Élet és Irodalom saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport