Vilma
-7 °C
4 °C

'Isten' vezeti az amerikai zenei toplistákat

2001.10.26. 00:27
Szeptember 11-e óta soha nem látott rohamban vásárol be hazafias dallamokból az Egyesült Államok lakossága.
A Columbia Records által kiadott "God Bless America" (Isten áldd meg Amerikát!) című válogatás október 21-i - zenei forgalom szempontjából meglehetősen nyugodt - héten közel 181 000 példányban fogyott el. A Columbiát tulajdonló Sony Music sietve bejelentette, hogy a - Bob Dylan, Celine Dion és Bruce Sringsteen dalait is tartalmazó - kiadvány eladásából befolyó összeg "jelentős részét" annak az alapítványnak utalják át, melyet WTC-tornyok áldozatai számára hoztak létre.

Az amerikai lemezbolt-hálózatok képviselői beszámoltak arról is, hogy a klasszikusok mellett a hangzatos című dalok is hamar elfogytak a polcokról, Whitney Houstontól (The Star Spangled Banner), Ray Charleson keresztül (America The Beautiful) egészen a countryénekesnő Lee Greenwoodig (God Bless The U.S.A.). A terrortámadások után jótékonysági koncertek szervezésében fontos szerepet vállaló U2 és Bruce Springsteen korábbi kiadványait szintén elkapkodták.

A szeptember 11-ét követő hazafibiznisz egyik legnagyobb nyertese mégis Enya lett, akinek "Only Time" című dalát a támadások után remixelték. A kislemez sikere nyomán a "Day Without Rain" című lemez a kiadása utáni 48. héten is 4 százalékos növekedést könyvelhetett el, és ezzel 3,1 millióra emelkedett az eladott példányok száma.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.