High End Show nem csak vájtfülűeknek

2003.11.07. 12:07
Idén ismét megrendezik az elektroncsövek szerelmeseinek szokásos éves találkozóját, a High End Showt. Tiszta hangzás és több milliós hangfalak a Bem rakparton.
A Bem rakparti Art'otelbe november 7. és 10. között megnő a vájtfülűek és az audiofilek koncentrációja, hiszen itt tartják a High End Show elnevezésű audio seregszemlét és vásárt.

A kiállításon, amely a szálloda első emeletén tekinthető meg, a világ legszínvonalasabb audio berendezéseinek gyártó, illetve hazai forgalmazói mutatkoznak be a nagyközönség előtt. A hagyományos, évenkénti kiállítás célkitűzése a hazai audio és zenehallgatási kultúra színvonalának növelése. A kiállításon nem csupán külföldi, hanem hazai tervezésű és gyártású audiofil termékek is megjelennek.

#alt# A High End a szervezők szerint nem csak azt a nagy műgonddal előállított precíziós szerkezetet jelenti, amin tökéletes minőségben hallgathatjuk meg a muzsikákat, hanem egyszerre életvitel, hobbi, sőt mánia is.

A High End magyarországi elterjedése még várat magára, egyelőre csak a felsőbb rétegek kiváltsága az otthoni hang-varázslat; azonban az évente megrendezésre kerülő High End Show alkalmával bárkinek lehetősége nyílhat, hogy kedvenc lemezeit zenehallgatásra tervezett környezetben, a legtisztább hangot adó berendezéseken élvezhesse.

A kiállításra látogatók számos érdekességgel találkozhatnak, hiszen a szokásos kereskedelmi forgalomban nem található meg az itt szereplő készülékek túlnyomó többsége. A High End Show-n többek közt megtekinthető, kipróbálható és meg is vásárolható számos kis szériás manufakturális csöves erősítő, nagy érzékenységű tölcséres hangsugárzó, csúcsminőségű hagyományos analóg lemezjátszó, vagy éppen különálló digitál - analóg átalakító és CD futómű. A kiállított készülékek árai rendkívül széles skálán helyezkednek el, így már negyvenezer forintért vásárolhatunk hangsugárzó párokat, de akár egy több millió forintos csöves erősítőt is hazavihetünk, ha pénztárcánk engedi.

A Budapest High End Show-t az elmúlt évek során minden egyes alkalommal több ezer látogató tekintette meg. Az idei kiállítás reggel 10 órától este 18 óráig várja majd a látogatókat.