Natália
-3 °C
7 °C

Hip-Hop és katedra

2001.11.07. 13:45
Cornel West nem egy tipikus rapper, közönsége sem filcekkel és flakonokkal felszerelkezve érkezett a Harvard egyetemen tartott lemezbemutatóra.
A filozófia és az afro-amerikai tanulmányok professzora most jelentette meg első albumát Sketches of My Culture címmel, a lemezen rap és beszéd keveréke hallható. A szerző szerint ez jó módszer a fekete történelem és az egyéni büszkeség üzenetének eljuttatására azokhoz, akik nem járhatnak a Harvardra és nem olvassák a könyveit.

Azoknak, akik rendszeren látogatják West egyetemi óráit, nem jelentett különösebb meglepetést a zene. A Harvard egyik első afro-amerikai professzora eddig 15 könyvet publikált faji és kulturális kérdésekről, a Race Matters (Faji ügyek) bestsellerré vált. West nagy hip-hop rajongó, kedvencei között sorolja fel Lauren Hill-t és Mos Def-et. Mint mondja, nagyra becsüli szövegeik optimizmusát és tisztaságát.

"Nem hülyítem magamat olyasmikkel, hogy rapper vagyok és semmi más" - nyilatkozta a Washington Postnak West. "-Zenémre nagyobb hatással volt Aretha Franklin, mint Jay Z. A fekete zenei hagyomány egyike a legnagyobbaknak, melyben a legkisebb részvétel lehetősége önmagában is nagy megtiszteltetés."

A cd szeptemberben jelent meg az Artemis Records gondozásában. West kiadója jelenteti meg többek között a kemény gengszter rap olyan kiválóságait, mint a "Who Let the Dogs Out" c. dallal nálunk is ismert Kurupt, and the Baha Man.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!