Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Napsugaras jó éjszakát - posztumusz Hofi-lemez a Hungarotontól

2002.05.30. 21:22
Kapcsolódó cikkek (1)
Másfél hónappal Hofi Géza halála után a művész lemezeit kiadó Hungaroton Records Kft. megjelentette a humorista utolsó hangfelvételét; a Napsugaras jó éjszakát című lemezt csütörtökön mutatták be Budapesten a sajtó képviselőinek.
Mint Hollós Máté, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, a felvételt az Élelem bére című műsor egyik utolsó előadásán, március 3-án rögzítették a Madách Kamarában.

A Hungaroton 1971-ben jelentette meg az első Hofi-lemezt, s azóta összesen 15 korong készült a művésszel. Hofi Géza személyében a Hungaroton Records az egyik legjelentősebb művészét veszítette el - mondta Hollós Máté.

A posztumusz lemez különlegességét az adja, hogy a felvétel azon előadások egyikén készült, amelyhez a választási kampány időszaka szolgáltatott témát a művésznek - fogalmazott az ügyvezető igazgató.

A sajtóbemutatón a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész szerzőtársai arról beszéltek, hogy Hofira emlékezni - nyilván ő is ezt akarná - csak nevetve szabad, ez méltó hozzá.

Szenes Iván szavai szerint Hofihoz fogható humorista soha nem volt, és nem is lesz. "Ez ilyen egyszerű" - idézte Hofi Gézát.

Malek Miklós arra emlékezett, hogy a művész nehezen szembesült sikereivel. Véleménye szerint Hofi Géza mondanivalója örök, fontos, hogy mit, és mikor mondott.

Szólt arról is, hogy a művész halálának évfordulójára tervezik megjelentetni azt a kötetet, amelynek visszaemlékezéseiből kiderül, ki is volt valójában Hofi. A könyvben a humorista által írt feljegyzések is olvashatók majd.

A kötet kiadásából is részt vállaló Hungaroton Records Kft. tervei között szerepel a Hofi-lemezek gyűjteményes kiadása, illetve videofilm és DVD megjelentetése a Magyar Televízió archívumával összefogva.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!