Indexes szerzők a könyvhéten

2003.06.13. 13:12
Hova lett Ingrid, a bajszos Karl Marx Stadt-i gerelyhajítónő? És tényleg agysérülést okoz a zenélő zsiráf? Ha Ön kíváncsi ezekre az alapkérdésekre vagy még sosem piszkált indexes szerzőt bottal, jöjjön ki a napokban a Vörösmarty térre, ahol Uj Péter, Földes András és Szily László dedikál.
Ül a betonon Uj Péter, forgatja a zsebrádiót, antenna csőváz - laposelem leukoplaszt obligát -, merről jön a Kossuth? Belök egy Rudit, pöttyös és magyar, évszaknak megfelelő, álruhának barna kiskosztümöt vett föl, aranyszínű alumínium gyík elegáns a gallérján, az idő kellemes, monoxid. Talán így fog történni. Talán egészen másként. Lehet, hogy székre ül és mégsem kiskosztümöt húz, hanem a szokásos reverendát. Ha kíváncsi rá, szombaton délelőtt 11-kor megteheti, szerzőnk ekkor dedikálja A hőstermelő című kötetét, amiben a Szerdák java található. Mindez a La Ventana kiadó standján történik, ami nagyjából ott található, ahol a Deák Ferenc utca beletorkollik a Vörösmarty térbe.

Ugyanebben az időben kezdi szántani a papírt Szily László, aki a leendő és gyakorló apák, illetve női és férfipartnereik ellen intéz támadást Kitolás - Kalauz leendő apáknak című könyvében. Hála a Nagy Világháló félelmetes sebességének, a frissen megjelent kötetről máris olvashat kritikákat (mindjárt kettőt) itt. A Konkrét Könyvek kiadó bódéja a Váci utcában áll, majdnem pont az Anna presszónál. Szily László vasárnap délután háromkor és hétfő délután ötkor szintén aláírásra kész.

Vasárnap délután négykor dedikál szerkesztőségünk legedzettebb tagja, a Himalája legyőzője, Földes András, aki a Himalája még híresebb legyőzőjéről, Erőss Zsolt hegymászóról írta könyvét az enigmatikus "Erőss Zsolt, A Mount Everest első magyar megmászójának története" cím alatt. A helyszín szintén a Váci utca Anna presszóhoz közeli szakasza.