Intro Fesztivál csütörtöktől

2005.11.28. 19:08
Négy helyszínen folyik december elsejétől nyolc napon át az első Intro összművészeti fesztivál, színházzal, kiállításokkal, Mad Professorral és Pedro Luis Ferrerrel.

Több helyszínen, az A38 hajón, a Millenáris Parkban, a Trafóban és a Műcsarnokban rendezik meg december 1-9 között az Intro összművészeti fesztivált. Az eseménysorozat fő szervezője a Millenáris Kht., első számú helyszíne a Millenáris Park lesz. A fesztiválhoz az A38 Állóhajó koncertekkel, a fesztivál kezdetekor a Trafó színházi előadásokkal, záró hétvégéjén pedig a Műcsarnok kiállításokkal és koncertekkel kapcsolódik.

A Millenáris Parkban, a Fogadóban és a Teátrumban hétköznap kora délutántól késő estig, hétvégén 10 órától folyamatosan lesznek programok. Az A38 Hajón minden nap 20 órától késő éjszakáig, a Műcsarnokban pedig december 6-án, 7-én és 8-án kora délutántól késő estig, a Trafóban december 2-án és 3-án 20 órától késő éjszakáig lesznek programok. A nyitónap eseménye lesz az Agyő Európa, Európa Agyő című színházi előadás, a Balanescu-Muzsikás és a Free Style Chamber Orcheatra koncertje a Millenárison, a Radio Tarifa koncertje az A38 Hajón.

December 2-án a hajón a kubai Pedro Luis Ferrer lép fel. A Millenáris lesz a helyszíne a romániai Paniks, és a Transylmania december 3-i koncertjének, a brit Mad Professor az A38 fedélzetén lép fel ezen az estén. A Millenárison 4-én Folkestra koncert, december 6-án a Millenárison és a Műcsarnokban Mikulás-program lesz. A világhírű lengyel jazzszaxofonos, Zbigniew Namyslowski a Millenáris Fogadóban lép fel, a Kampec Dolores és Grencsó István koncertjét a Műcsarnokban rendezik.

December 7-én két filmvetítésre invitálnak a szervezők: a Műcsarnokban J. Boorman: A játéknak vége, a Millenáris Teátrumban Szemző: Láthatatlan történetek című koncertje és hozzá kapcsolódó filmje látható-hallható. Az A38 hajón a brit Count Basic koncertezik. December 8-án a Millenárison az Oi Va Voi nevű brit együttes, az A38 fedélzetén az Anima Sound System, valamint a francia Löbe Radiant dub System mutatkozik be. A fesztivál zárónapján a Millenáris a gazdája Másfél, a mucaMitsou és a Korai Öröm koncerteknek, az A38 pedig a Bolla-Bacsó jazzprogramnak.

A Jövő Háza megnyitásához kapcsolódva a Millenáris Teátrumban, a Trafóban és a Műcsarnokban is rendeznek kiállításokat a fesztivál idején.