Mégsem műtötték meg Kaszás Attilát

2007.03.21. 15:20
Kaszás Attilát még mindig az intenzíven ápolják, szerepeire már megtalálták a beugró színészeket.

A reggeli sajtóhírekkel ellentétben nem műtötték meg Kaszás Attilát, tudtuk meg a Nemzeti Színház igazgatójától. Jordán Tamás elmondta, hogy az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet igazgatója, dr. Bognár László tegnap azért vetette fel a műtét lehetőségét, mert az érrendszeri beavatkozással elkerülhető lett volna egy újabb agyvérzés.

Kiderült azonban, hogy Kaszás Attila fejében nem értágulat alakult ki, hanem megrepedt, majd ennek következtében elzárult az egyik verőér. A tervezett érrendszeri műtétre, az újabb vérzés kis valószínűsége miatt, tehát nem volt szükség. A színész ennek ellenére továbbra is kómában van.

Stohl szívmasszázst adott


Kaszás napokkal ezelőtt nyakfájásról panaszkodott színésztársának, Trokán Péternek. Edzeni is azért ment le a színház konditermébe, hogy kimozgassa tagjaiból a fájdalmat. Ekkor ájult el, és állt le a légzése.

A helyszínen volt Stohl András, aki mesterséges légzést és szívmasszázst adott a színésznek, amig megérkeztek a mentők.

A társulat értetlenül állt az eset előtt, mert Kaszás Attila rendszeresen sportolt, és 7-8 éve felhagyott a dohányzással is.

Beugrók

Jordán Tamás elmondta, hogy a színész darabjaira új szereplőket kerestek. A tizenkét dühös emberben Marton Róbert helyettesíti Kaszást, A Farsang című komédiába Schmied Zoltán ugrik be, a Mesél a bécsi erdő című darabban pedig Szarvas József játszik majd.

A III. Richárdba egyelőre még keresik a beugró színészt. A darab március 22-ére, 24-ére, április 1-ére és 8-ra meghirdetett előadásai elmaradnak.