Intenzíven Kaszás Attila

2007.03.20. 11:02
Teljesen váratlanul lett rosszul a Tizenkét dühös ember című előadás előtt a negyvenhét éves Kaszás Attila, akit azonnal kórházba szállítottak. A színművészt jelenleg intenzív osztályon ápolják.

Kaszás Attila
A Tizenkét dühös ember című előadás előtt, hat óra után nem sokkal lett rosszul a színművész, akit azonnal kórházba szállítottak a Nemzeti Színházból. "Kaszás Attila agyvérzést kapott, súlyos állapotban van, és az intenzív osztályon kezelik" - közölte lapunkkal Jordán Tamás, a Nemzeti Színház igazgatója, aki kedd reggel látogatta meg a színészt a Szent István Kórház intenzív osztályán.

"A rosszullét teljesen váratlanul ért mindenkit, számunkra ragyogó egészségnek örvendett" - nyilatkozta korábban az Indexnek Horváth Orsolya, a Nemzeti Színház sajtóreferense. Az MTI értesülése szerint a negyvenhét éves Kaszás Attilát hétfőn este a mentőszolgálat rohamkocsijában újra kellett éleszteni.

Az elmaradt darabban Kaszás Attila a negyedik esküdtet játszotta olyan színészek mellett, mint Sinkó László, Trokán Péter, Kulka János és Garas Dezső. A további előadásokat, amikben a művész színpadra lépett volna, a Nemzeti Színház helyettesítéssel tartja meg.

A Jászai Mari-díjas színész 1984-től a Vígszínház, majd 2003-tól a Nemzeti Színház színésze. Játszott az Érzékek iskolájában, a Werckmeister harmóniákban, legutóbbi filmes szerepét a Kútfejek című vígjátékban alakította. Első felesége Eszenyi Enikő volt, első gyermeke második házasságából született tavaly júniusban.