A Kitchen Budapest a londoni Royal College of Art-on

2008.05.20. 15:46
A Kitchen Budapest szakmai vezetőjét előadása után visszahívták Londonba.

A londoni Royal College előadótermében mutatta be a Kitchen Budapest projektet Somlai-Fischer Szabolcs építész, programvezető.

Az építész a Kitchen Budapest projektjein keresztül ismertette az innovatív dizájnlaboratórium munkamódszereit, a nem hierarchikus kommunikációs rendszereket, amelyeket rendszerbe foglalt vetítéssel mutatott be.

Somlai-Fischer előadása a Royal College of Art kurátorszakával együttműködésben jött létre. Az előadást Steierhoffer Eszter, a kurátorszak mesterképzésén résztvevő művészettörténész szervezte és moderálta. A kortárs művészetek kurátortanszéke 1992 óta működik Londonban.

Somlai-Fischer Szabolcs előadása nyomán július elején visszahívták Londonba, az építészeti fesztiválra, ahol a közönséget bevonva ismerteti majd a Kitchen Budapest projektet.

A 32 éves építész a Kitchen Budapest szakmai vezetője. Több európai egyetemen tanít. Az aether architecture színeiben interaktív installációkat állít ki szerte a világon. Az ő nevéhez köthető a többi között a 2006-os Velencei Építészeti Biennále Reorient című kiállítása, amely a budapesti kínai piac különböző játékaiból, tárgyaiból összeállított tárlat volt.

A Kitchen Budapest saját meghatározása szerint egy városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, ahol fiatal kutatók számára teret és eszközt adnak a szabad gondolkodásra, s a kreatív csapatmunkára.