Ellopták Konrád György kéziratait

2003.09.11. 16:32
Ellopták Konrád György író kéziratait és laptopját a tapolcai vonaton. Az író feljelentést tett, és kéri a megtalálót, juttassa vissza hozzá a dokumentumokat.
Ellopták Konrád György Kossuth-díjas író kéziratokkal teli táskáját és hordozható számítógépét - közölte az alkotó felesége csütörtökön az MTI-vel. Az író szerdán este vonattal utazott Tapolcáról Budapestre. A több dossziényi fontos kézirat és feljegyzés, valamint a laptop az út során tűnt el - mondta Lakner Judit.

Tájékoztatása szerint Konrád György olvasott a vonaton, lehetséges, hogy el is bóbiskolt. A Déli pályaudvarra megérkezve - este tíz óra tájban - az ülés fölötti csomagtartón már csak ruháit tartalmazó táskáját találta meg. Az ellopott válltáskában a személyes tárgyak mellett Konrád György útlevele, több számítógépes lemez, továbbá sok feljegyzés, jegyzet, kézirat volt, amelyeket az író majdani művekhez készült felhasználni.

"Nem egy regény teljes kéziratáról van szó" - mondta Lakner Judit, hozzátéve ugyanakkor, hogy az eltűnt feljegyzések egy új regény csírái, a régebbi jegyzetek pedig olyanok, amelyek inspirálnák ezt az új művet.

Az író feljelentést tett a rendőrségen. Konrád György és felesége kéri a megtalálót, hogy jutalom ellenében juttassa vissza a számukra fontos dokumentumokat.