Esterházy Péter és Vámos Miklós voltak a legkeresettebbek júniusban

2003.07.01. 23:47
Esszékötet, trendi egoregény, horror és a halált olvasmányos formában taglaló szakkönyv az első tízben.
A Libri Könyváruházak júniusi összesített eladási adatai szerint a múlt hónap legnépszerűbb könyve Esterházy Péter A szabadság nehéz mámora című esszékötete volt, amelyben az író 1996 után megjelent újságcikkei és tanulmányai kaptak helyet.

A második Vámos Miklós Sánta kutya című regénye, amiben a New York – Budapest metró alkotója elmeséli mindazt, amit a nőkről, illetve a nőktől tud. A harmadik Polcz Alaine thanatológus, azaz a halállal, a gyásszal foglalkozó pszichológus Kit siratok? Mit siratok? című könyve, amely a gyász lelki folyamatairól beszél közérthető formában.

A listán negyedik Konrád György önéletrajzi regénye, az ötödik pedig John Updike novelláskötete. A hatodik helyen Gerlóczy Márton első könyves író Igazolt hiányzás című műve áll, amely viszontagságos általános iskolai és gimnáziumi évekről szól, és amiről a fülszöveg tanúsága szerint többek közt Jancsó Miklós, Göncz Árpád és Nádasdy Ádám is csak jót tud mondani.

Leslie L Lawrence Írországban játszódó rémregénye, amely a rettenetes A vérfarkasok a kastélyban címet viseli ezúttal a hetedik legnépszerűbb kötet, de a hónap tíz legkeresettebb könyve közt van még Nagy Bandó András istenes gondolatfutama, András második könyve címmel, illetve a Havas Henrik lipótmezei élményeit taglaló Gaszner és Rihmer főorvos elmeosztálya című riportkötet is.