Ötszáz könyv karácsonyra

2003.11.21. 16:18
Az év végén megrendezett Karácsonyi Könyvvásáron ötszáz kiadványból válogathatnak a vásárlók. Megjelentek az Írók Karácsonya új kötetei, nagy választék lesz az ifjúsági irodalomban, és akik drága ajándékot keresnek, azok sem csalódnak - derült ki a a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének pénteki sajtótájékoztatóján.
Nyolcvannál több kiadó mintegy ötszáz kiadvánnyal gazdagítja a könyves szakma hagyományos év végi eseményét, a Karácsonyi Könyvvásárt - közölték a szervezők.

A Jézuska csizmája Krúdy Gyula, A fenyőfa alatt című pedig Móra Ferenc összes karácsonnyal kapcsolatos írása jelent meg az Az Írók Karácsonya sorozat két új köteteként. Az irodalomtörténeti munkák sorában kapott helyet Csoóri Sándor Elvesztett utak című könyve. Érdeklődésére tarthat számot még Konrád György szerzői önéletrajzának második kötete, a Fenn a hegyen napfogyatkozáskor és Czére Andrea az Esterházy-gyűjtemény című munkája .

A legnagyobb választékot a gyermek- és ifjúsági irodalom kínálja. Tizenkétezer forintos árral a legdrágább kiadvány idén az újra két kötetbe szerkesztett Biográf Ki Kicsoda 2004, illetve a Körkép a reneszánszról című album mellett helyet kaptak többek között külföldi szerzők művei, szórakoztató olvasmányok, életrajzi, interjú és memoár kötetek, művelődéstörténeti, valamint kultúrtörténeti munkák, népszerű és tudományos ismeretterjesztő kiadványok.

"A magyar könyvkultúra szereplői megkapták karácsonyi ajándékukat azzal a parlamenti döntéssel, amely szerint a jövő januártól a könyvek áfája a mostani 12 százalékról 5 százalékra csökken" - mondta Zentai Péter László,