Mátyás
7 °C
10 °C

Krisna-völgyi búcsú hetedszer

2002.07.26. 12:21
Kapcsolódó cikkek (1)
A Krisna-völgyi búcsút az idén hetedik alkalommal rendezik meg szombaton és vasárnap Somogyvámoson. A krisnások zenével, filozófiával és ennivalóval várják a látogatókat.
A búcsú az év egyik legnagyobb kulturális és szórakoztató ünnepe az Indiai Kulturális Központ és Biofarm több mint száz lakójának és különleges látványosság az idelátogatóknak - tudta meg az MTI Siku Andreától, a Krisna-völgy sajtóreferensétől.

Siku Andrea közölte: az Indiai Kulturális Központ és Biofarm azzal a céllal létesült, hogy bemutassa egy ősi lelki kultúra értékeit, valamint az ugyanezen szellemiségen alapuló természetes életmódot. - Az egyedülálló törekvés jó visszhangra talált, amelynek legfőbb bizonyítéka, hogy eddig csaknem hetvenezren keresték fel a Krisna-völgyet, s az immár hagyományossá vált rendezvény nemcsak Somogyvámos, hanem Somogy megye hírnevét is öregbítette az elmúlt években - mondta.

Siku Andrea tájékoztatása szerint a hét végi búcsú szombaton délelőtt tradicionális indiai zenével kezdődik, napközben pedig egymást érik a programok, így a többi között lesz harcművészeti bemutató, filozófiai előadás, indiai tánc és népviseleti bemutató, pantomimelőadás.

A rendezvény másnapján az egyik leglátványosabb programnak a kora délutáni indiai esküvői szertartás ígérkezik. A búcsúra érkezőket a látványos programok mellett jellegzetes indiai ételekkel és kirakodóvásárral várják a Krisna-völgybe.

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!