Félmillió Madonna-könyv kelt el

2003.10.10. 15:14
Míg a BBC-n megjelent könyvkritika lehúzza Madonna első könyvét a The English Roses-t (Az angol rózsákat), az eladott példányszám elérte a félmilliót. A Frankfurti Könyvvásáron éppen egy szerződés születik arról, hogy a nemzetközi siker miatt 50 nyelvre fordítsák le a popsztár első mesekönyvét.
"Nagy Britanniában az első héten 8 ezer kötetet vásároltak, világszerte több mint félmillió példány fogyott, ez reményeink szerint az év végére eléri az 1 milliót"- nyilatkozta Nicholas Callaway, a Callaway amerikai könyvkiadó szóvivője.

Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában a legkelendőbb a könyv, az Államokban a harmadik, a szigetországban a negyedik utánnyomásnál tartanak. A The New York Times könyvlistáján Az angol rózsák már két hete megelőzte Harry Pottert. Finnországban az első kiadás két óra alatt elfogyott. "Sikerén Madonna is meglepődött és nagyon boldog, pedig még nem értünk el mindent" - mondta Callaway, majd hozzátette: "A Frankfurti Könyvvásár végéig szeretnének aláírni egy olyan szerződést, aminek értelmében 50 nyelvre fordítják le az eddig 37 nyelven megjelent könyvet. Megcélozzuk az arab országokat, az indiai nyelveket és Afrikát."

"Madonna egy kissé boszorkás tanár hangját üti meg, aki azt sugározza az olvasóknak, hogy ne szakítsák félbe és figyelmesen hallgassák végig"- írja a BBC News Online-ban a könyvről megjelent könyvkritikában a gyerekverseket író Mochael Rosen. Callaway erre csak annyit reagált, hogy Madonna arra bátorítja, inspirálja a gyerekeket, hogy jól és átgondoltan éljék az életüket.

Jövő hónapban adják ki Madonna következő gyerekkönyvét Mr Peabody's Apples-t (Peabody úr almáit), ami egy tanárról szól, akit alaptalanul vádolnak meg lopással. Az öt részesre tervezett könyvsorozat 6 év feletti gyerekeknek szól.