Legyen Ön is milliomos Jézusban!

2005.05.04. 09:56
Mit tegyünk, ha Jézusért gyaláznak és üldöznek bennünket? A: örüljünk, B: támadjunk vissza, C: sértődjünk meg, D: sírjunk. Egy Németországban élő baptista lelkipásztor honlapján bárki kipróbálhatja a Legyen Ön is milliomos! játék keresztyén változatát.

Mit jelent Jézus híres "Elvégeztetett!" kiáltása? A: "Meghalok!", B: szabad az út a mennybe, C: "Meggyógyultatok!", D: megalakult a keresztény egyház. Mi volt István vértanú utolsó mondata? Melyik zsoltár szerint élt Dániel próféta a babiloni fogság idején? Ilyen kérdésekkel bombáz a Jezusert.tk vagy a Fuerjesus.de oldal magyar felén elérhető bibliai Legyen Ön is milliomos! játék, ami tesztjeink alapján legalább annyira szórakoztató, ha nem jobban, mint az eredeti, bár különös módon egy konfirmációelőkészítőt is megjárt kolléga hamar frusztrálódott a nehéz kérdések miatt.


A játékot elindítva mindenestere már az első, százeurós kérdésnél elbuktunk (a program euróban számol), mivel a Kinek bocsát meg Isten? kérdésre bejelöltük az A-t, vagyis hogy mindenkinek, pedig helyes válasz a B, azaz azoknak, akik megbocsátanak. Türelmes játékosok azonban hamar komoly sikerélményekre tehetnek szert, ugyanis tapasztalataink szerint a program nem variál túl sok kérdést, így azokat hamar meg lehet tanulni. Mi türelmetlenek vagyunk, így sajnos nem sikerült a harminckétezer eurón, a második biztos nyereményen túljutnunk. Az ezer eurót viszont többször is megnyertük, de azt sajnos elfelejti közölni a program, hol lehet a kasszához fáradni, pedig isten bizony kiosztottuk volna a pénzt a szegények között.

A Mit jelent az, hogy tűzzel sózatik meg mindenki? és a Kik látják meg Istent? például minden tesztjátékunkban előkerült, de most nem mondjuk meg a helyes választ, mert ilyenek vagyunk. Rendelkezésünkre áll három segítség is, bár nem a tévéből megszokottak. Kérhetünk egy perc pluszidőt, ez a játék ugyanis időre megy, kérhetünk felezést vagy új kérdést. Jó válasz esetén De jó, hogy nem a másikat jelölte!, Korrekt! és hasonló buzdító felkiáltásokban van részünk.

Elhívás

A honlapot Papp Dániel főszerkeszti, akiről a Szerkesztőcsapat menüpont alatt megtudhatjuk, hogy a Baptista Teológiai Akadémia teológiai szakán főiskolai diplomát szerzett, jelenleg feleségével a németországi Zwickau-Planitzban élnek, ahol a helyi baptista gyülekezetben prédikál, illetve bibliaórát tart, felesége pedig a vasárnap iskolát vezeti. "1994 júliusában, egy missziótörténet olvasásakor megszólított Isten és újjászülte életemet. Megtérésem után keresve az Ő akaratát, és az általa kijelölt helyemet, elhívást kaptam az ige hirdetésére" - írja.

"Már hosszabb ideje érlelődött bennem az a gondolat, hogy jó lenne egy igényes keresztyén magyar honlapot létrehozni. Sajnos Magyarországon jelenleg kevés olyan oldal van, ahol keresztyén írások olvashatóak" - írja Papp Dániel, aki szerint az oldal - melyen a játékon túl például igehirdetések, bizonyságtételek és tanulmányok is olvashatóak, segíthet az "igehirdetésre való felkészülésben, új gondolatok ébresztésében, illetve a Biblia tanulmányozásában". Valószínűleg erre szolgál a Legyen Ön is milliomos! játék bibliai változata is. Papp Dániellel emailben próbáltuk felvenni a kapcsolatot, sajnos egyelőre sikertelenül.