Négynapos rendezvénnyel nyílik meg a Millenáris Park

2001.07.05. 14:21
Parkavató ünnepséggel, változatos programokat kínáló négynapos eseménysorozattal nyitja meg kapuit pénteken a II. kerületi volt Ganz-gyártelepen létesített rendezvényközpont, a Millenáris Park - tájékoztatta az MTI-t közleményben az eseménysorozatért felelős Millenáris Kht.
A Zenepavilonban és a Fogadóban koncertezik a Csík-zenekar, az Amadinda Ütőegyüttes, a Budapest Saxophone Quartet, a Budapesti Cselló Együttes, és a Vujicsics Együttes. A Hot Jazz Band előadásában jazz-muzsikát hallgathatnak a látogatók, Roy és Ádám pedig könnyűzenével szórakoztatják a közönséget. A Dohnányi Ifjúsági Zenekar a szabadtéri színpadon Éljen a magyar! címmel ad koncertet, a műsorban Beethoven, Weber, Brahms, Delibes, Suppé és Strauss magyar vonatkozású művei szólalnak meg.

A parkszentelőn a tánc műfaja sem maradhat ki: a Magyar Nemzeti Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a La Dance Company, a Szegedi Kortárs Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Pécsi és a Győri Balett a közelmúltban bemutatott legsikeresebb darabjaikból adnak elő gálaműsor keretében.

Szombaton - és a nyár valamennyi szombatján - családi nap várja a látogatókat. A gyerekeket Környei Aliz és a Tatros Zenekar várja, majd a Hökkentő Gólyalábasok, Kemény Henrik, a Ciróka Bábszínház gondoskodik a park ifjú látogatóinak szórakoztatásáról.

A felnőttek mindeközben koncerteket hallgathatnak a családi napon: fellép többi között a Magyar Rézfúvós Quintett, a Magyar Harsona Együttes.

Este a Művész staféta című "beszélgetős", varieté műsorban elsőként Gregor József és Hűvösvölgyi Ildikó, majd Udvaros Dorottya és Dés László hív vendégeket, a fiatalokat pedig a Back II Black invitálja a szabadtéri színpadra.

Vasárnap a Régiók napja sorozat első vendégeként Palócföld mutatkozik be; hagyományőrző tánccsoportok, zenekarok lépnek fel, vásártérré alakul a Regejáró, lesznek kézműves foglalkozások, s egy igazi palóc lakodalomba is bekapcsolódhatnak az érdeklődők.

A millenáris parkszentelő hétfőn a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadásával zárul, a határon túli társulat Csokonai Vitéz Mihály Dorottya című művét adja elő Vidnyánszky Attila rendezésében.

A Millenáris Park területén az év végéig megvalósuló programok - amelyeket a Pentaton Koncertügynökség koordinál - 1,4 milliárd forintos költségből jönnek létre.

A parkban zajló események - az esti nagyszínpadi produkciókon kívül - ingyenesen látogathatók.