Nincs bizonyíték Michael Jackson ellen?

2003.11.21. 14:58
Altatóval és borral kábította el a rákos kisfiút a pop királya, állítja a család. Jackson szerint azonban csak pénzt akarnak. A King of Pop visszatért Las Vegasba videoklipet forgatni.
Michael Jackson V betűt formázó ujjal, csókot dobva hagyta el a Santa Barbarai rendőrséget csütörtökön, helyi idő szerint kora este. Ezt követően sztárügyvédje, Mark Geragos és három motoros rendőr társaságában a repülőtérre hajtott. A pedofília gyanújába keveredett énekes visszatért Las Vegasba, hogy folytassa kedden megjelent lemezének egyik számából készülő videoklipjét.

"Jackson és az emberei nagyon segítőkészek voltak" - mondta Chris Pappas őrmester. Az egész procedúra 30-40 percet vehetett igénybe - tette hozzá.

Thomas W. Sneddon, a Jackson által megénekelt kerületi ügyész szerint a formaságokat hamarosan vádemelés is követi. Véleményét nem osztotta azonban a higgadt Pappas, aki a Fox News-nak úgy nyilatkozott: "nem valószínű, hogy a hálaadás napjáig sor kerülne vádemelésre".

Hivatalosan továbbra sem tudni, hogy a hatóságok milyen bizonyítékokat találtak a keddi házkutatáson, amely során egyes források szerint hatvan, mások szerint hetven rendőr tizennégy órán keresztül vizsgálódott Jackson birtokán.

Csak pénzt akarnak?

Egyre több hírforrás közli azonban, hogy az ügy középpontjában egy tizenkét éves fiú áll. A Fox News azt is tudni véli, hogy rákban szenvedő gyerek pszichiáterének mondta el, hogy a sztár altatóval és borral kábította el, mielőtt molesztálni kezdte volna.

Michael Jackson már régóta készül arra, hogy ilyen vádakkal kell szembenéznie, írja a CNN és a Fox.

A tervek szerint Jackson ügyvédei a gyermeknek és a családnak nyújtott támogatás megvonásával fogják magyarázni a vádakat, hivatkozik a Fox egy belső forrásra.

A gyermek anyja "nem egészen normális" - idézik a lapok a belső forrást. "Van egy videofelvétel, ahol teljesen furcsán viselkedik. Ennek ellenére Michael nagyon barátságos volt vele, még egy lakást is bérelt az élettársa számára".

Felvételek gyerekekkel

A rajongók és családja mellett Jesse Jackson, emberjogi aktivista is szót emelet a sztár mellett. A tiszteletes kifogásolja, hogy a média már bűnösként kezeli a sztárt, ezzel befolyásolva az ügy kimenetelét. A vádak komolyak - mondta - ezért elfogulatlan vizsgálatot igényelnek, amelynek nem a sajtóban hanem a tárgyalóteremben kell folynia.

Jesse Jackson nyilatkozatával utalt az ügy körüli médiaőrületre. A sajtó képviselői helikopteren keringenek a "King of Pop" birtoka felett, konvojokban követik autóját, és elárasztották a rendőrség környékét is.

A bizonyítékok keresése tovább folyik, átkutattak két kaliforniai filmekkel és videóval foglalkozó társaságot, ahol Jacksont gyermekek társaságában ábrázoló fotókra bukkantak, értesült a Fox. Az azonban nem derült ki, hogy a családi albumokban tízezrével található képekről, vagy sikamlósabb felvételekről van szó.