Auguszta
5 °C
22 °C

Mégsem lesz Love Parade Moszkvában

2001.07.24. 15:03
- Moszkvában nem lesz Love Parade, miután az orosz főváros polgármesteri hivatala nem adott engedélyt kamionos technoparádé megrendezésére.
A Dr. Motte néven ismert Matthias Roeingh német lemezlovas, a Love Parade fő szervezője még június végén jelentette be moszkvai sajtóértekezletén, hogy szeptemberben rendezik meg a "Csatlakozz a szeretet köztársaságához!" nevet viselő rendezvényt.

Orosz kucsmát idéző hajviselet a Love Parade-en
Moszkva polgármesteri hivatala szerint több kérés is érkezett, amelyben a nem hagyományos szexualitás követői kérték, hogy engedélyezzék a Love Parade felvonulást.

A hivatal azonban - egy, az AFP francia hírügynökséghez is eljutott közleményben - bejelentette, hogy nem járul hozzá sem szeptemberben, sem máskor a "kicsapongás propagálásához", mert az ilyen felvonulás a moszkvaiak felháborodását váltja ki. Ezek a felvonulások olyan elfogadhatatlan magatartásformára akarják rávenni az egész társadalmat, amely nem egyeztethető össze az orosz emberek zömének erkölcsi és vallási értékeivel- állítja az orosz főváros vezetése.

A júniusi sajtóértekezleten a német diszkós egyik orosz segítője még azt mondta, hogy Moszkva vezetése rendkívül elégedett a rendezvény várható gazdasági eredményeivel.

Ebben a hónapban Bécsben és Berlinben rendeztek Love Parade-ot százezrek részvételével. Az immár tizenharmadik alkalommal megtartott berlini felvonulás iránt azonban tavalyhoz képest jelentősen megcsappant az érdeklődés.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.