Mégsem lesz Love Parade Moszkvában

2001.07.24. 15:03
- Moszkvában nem lesz Love Parade, miután az orosz főváros polgármesteri hivatala nem adott engedélyt kamionos technoparádé megrendezésére.
A Dr. Motte néven ismert Matthias Roeingh német lemezlovas, a Love Parade fő szervezője még június végén jelentette be moszkvai sajtóértekezletén, hogy szeptemberben rendezik meg a "Csatlakozz a szeretet köztársaságához!" nevet viselő rendezvényt.

Orosz kucsmát idéző hajviselet a Love Parade-en
Moszkva polgármesteri hivatala szerint több kérés is érkezett, amelyben a nem hagyományos szexualitás követői kérték, hogy engedélyezzék a Love Parade felvonulást.

A hivatal azonban - egy, az AFP francia hírügynökséghez is eljutott közleményben - bejelentette, hogy nem járul hozzá sem szeptemberben, sem máskor a "kicsapongás propagálásához", mert az ilyen felvonulás a moszkvaiak felháborodását váltja ki. Ezek a felvonulások olyan elfogadhatatlan magatartásformára akarják rávenni az egész társadalmat, amely nem egyeztethető össze az orosz emberek zömének erkölcsi és vallási értékeivel- állítja az orosz főváros vezetése.

A júniusi sajtóértekezleten a német diszkós egyik orosz segítője még azt mondta, hogy Moszkva vezetése rendkívül elégedett a rendezvény várható gazdasági eredményeivel.

Ebben a hónapban Bécsben és Berlinben rendeztek Love Parade-ot százezrek részvételével. Az immár tizenharmadik alkalommal megtartott berlini felvonulás iránt azonban tavalyhoz képest jelentősen megcsappant az érdeklődés.