A világ legjobb kulturális épülete a Művészetek Palotája

2006.05.30. 14:23
A Művészetek Palotája nyerte az építészeti szakma legkiemelkedőbb nemzetközi elismerését, a FIABCI Prix d´Excellence 2006. évi díját.
A Millenniumi Városközpontban fekvő Művészetek Palotája nyerte az építészeti szakma legkiemelkedőbb nemzetközi elismerését a FIABCI Prix d´Excellence 2006. évi díját - jelentették be hétfőn a Bangkokban tartott ünnepélyes gálán.

Kattintson a képre
Kattintson a képre
A díjat a világ egyik legtekintélyesebb napilapja, az amerikai The Wall Street Journal és a FIABCI alapította. A FIABCI Prix d´Excellence az építészeti csúcsteljesítményeket ismeri el. Maga az FIABCI a legnagyobb és legátfogóbb, 52 éves múltra visszatekintő nemzetközi ingatlan szakmai szövetség, amely világszerte 50 országban rendelkezik tagozattal. A zsűri tagjai nemzetközileg elismert kimagasló ingatlanszakértők. A FIABCI Prix d´Excellence az átfogó minőséget és a működtetés színvonalát ismeri el, s nem csupán az esztétikai, méretbeli vagy funkcionális tulajdonságokat.

Négy év

A Lágymányosi híd pesti oldalánál fekvő 70 ezer négyzetméteres Művészetek Palotájának építése 2002. márciusában kezdődött, és 2005. március 14-én volt a megnyitója. Benne kapott helyet egyebek közt a Ludwig Kortárs Múzeum, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem. A palota egyszerre 4500 látogatót képes fogadni.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő körülményeket teremt a zenei műfajok számára. A terem 25 méter magas, 25 méter széles, és 52 méter hosszú, olyan méretű, mint egy gótikus katedrális.