Törőcsik, Garas és Bodrogi nem mennek a térre

2006.10.14. 11:52
A Nemzeti Színház gárdájából többen lemondták a Kossuth téri fellépést, emiatt a szabadságról szóló verseket Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula és Garas Dezső helyettesítői fogják előadni 23-án.

Az eredeti tervek szerint a Nemzeti Színház színészei szavaltak volna a hetek óta tüntetők által elfoglalt téren. A művészek nemrég mégis úgy döntöttek, nem vállalják a felkérést. A Nemzeti színészei egyeztetési problémákra hivatkoztak a Színes Bulvár Lap (SZBL) cikkében

Félnek?

A SZBL-ben felmerült a gyanú, hogy esetleg azért mondták le a Kossuth téri fellépést, mert konfliktusoktól tartanak, félnek kimenni a parlament elé. Jordán Tamás, a Nemzeti Színház igazgatója ezt némileg cáfolva úgy fogalmazott a SZBL-nek, hogy egyeztetési nehézségek miatt mondták le a szereplést az idősebb kollégák, többek között Törőcsik Mari, Garas Dezső és Bodrogi Gyula. Jordán szerint nélkülük nem nevezhető a Nemzeti társulatának a gárda, ezért senki sem lép fel október 23-án a Kossuth téren.

Helyetteseket keresnek

A szervezők más színészeket keresnek helyettük, hiszen az ünnepi műsor nem maradhat el. Törőcsikék Radnóti, Petőfi és József Attila verseit szavalták volna, illetve olyan verseket, amiket 1956. október 23. és november 4. között írtak. A szabadságérzés, a függetlenség és a hazaszeretet témakörében.