Judit
-2 °C
8 °C

A neten folytatódik A Nagy Könyv

2006.01.02. 12:20
Az ország kedvenc regényéről rendezett szavazás lezárulta után A Nagy Könyv weboldalán versenyeztethetnek regényeket és regényhősöket a január végétől a felhasználók.

A Nagy Könyv szervezői arra számítanak, hogy a 2005 februárban kezdődött és decemberben zárult játék egy "hosszan tartó, felfelé ívelő folyamat" kezdete, és az olvasást népszerűsítő műsorok, rendezvények utórezgései sokáig tartanak.

"Arra érdemes regények"

A programiroda szerint a folytatásra a tavaly alakult több mint kétezer vidéki és fővárosi olvasókör adhat garanciát. A könyvtárak visszajelzései is arra utalnak, hogy a program nem ért véget.

A tervek szerint anagykonyv.hu oldalon január végétől 24 órás "online könyvtárosként" segít majd abban, hogy arra érdemes regényeket ajánljon olvasásra.

A könyvek csatájában a felhasználók versenyeztethetnek egymással regényeket, és mindenki online olvasónaplót vezethet. A szavazás sem ér véget: a voksok alapján alakulnak ki azok a tematikus könyvlisták, amelyekből minden olvasó értesülhet a többiek kedvenc olvasmányairól.

Kevés néző, sikerpropaganda

Mint ismert, az olvasást népszerűsítő játék döntőjében Gárdonyi Géza Egri csillagok című műve nyerte el a Magyarország kedvenc regénye 2005-ben címet. A második Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye lett, a harmadik legtöbb szavazatot Szabó Magda Abigél című műve kapta.

A műsor decemberi közepi döntőjét mindössze 295 ezer ember nézte, ami az éppen tévét nézők 6,2 százalékát jelenti, az MTV szerint ugyanakkor nagy siker volt. Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke akkor azt mondta, a szavazás adatai alapján érdemes volt elkezdeni ezt a minőségi szórakoztató műsort. Meggyőződése, hogy a tévét nézők köre máris megváltozott, az olvasottabb, tájékozottabb nézők ugyanis kíváncsiak a minőségi programokra is.

Az Országos Rádió - és Televíziótestület támogatásával megszületett program egyébként összesen 900 millió forintba került az adófizetőknek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.