Könyvterjesztési kísérlet vagy öngyilkosság?

2007.05.14. 17:48
Laár András vezetésével kedden kiderül, hogy az emberek hajlandóak-e önszántukból áldozni az értékes művekért.
A Brian élete című Monthy Pyton-alapmű alkujelenete ihlette meg azt a könyvkiadó társaságot, amelyik kedden, egy napig, előre meghatározott ár nélkül kínálja két, frissen megjelent könyvét.

A Mozart operájából készült Don Giovanni-albumhoz, és a Guatemaja szimfónia című fotóalbumhoz ugyanis csakis alkuval lehet hozzájutni. Ha akar alkudni a vásárló, ha nem.

 Ön dönt

A kiadó kísérletnek szánja a vásárt. Arra kíváncsiak, hogy az emberek milyen árat hajlandóak kifizetni önszántukból igényes kiadványokért.

A köteteikről ugyanis állítják, hogy értéket képviselnek, és így jó, ha azok minél több emberhez jutnak el. Ezért a vevőknek lehetőségük lesz arra, hogy maguk határozzák meg az árat.

A kiadó, amelynek idealizmusát neve, Nap, Szél és Csillagok is jelzi, reméli, hogy a vásárlók hajlandóak belső késztetésből olyan árat fizetni, amely arányban van a kiadványok értékével.

Ez az ár mindenkinél más lesz. A kevésbé tehetősek így olcsóbban, a gazdagok, akik köztudottan szívesen fizetnek magasabb árat a dolgokért, mert nekik több van, szóval ők pedig drágábban jutnak hozzá az albumokhoz.

A rendhagyó könyvvásárt Laár András buddhista és idealista énekes-pap nyitja meg május 15-én az Andrássy úti Írók könyvesboltjában, 11 órakor.