Dömötör
11 °C
14 °C

Kerülj a szemem elé!

2000.06.26. 13:27
Kapcsolódó cikkek (1)
Az átlagos nagy magyar hivatalos filmszemle izzadt unalmával szemben az OFF-on legalább néha a szemed elé kerül egy eredeti munka. Ha a többi csapnivaló is, legalább rövid. A nevezési díj nem haladja meg a jelentős tételt, a pálya szabad: július 31-ig bárki beküldheti forgatókönyvét, filmjét. Az OFF '00-t idén szeptember 29. és október 1. között rendezik meg - a több tízmillióért felújított Blue Box-ban.
Protokoll gálavacsorák és könnyedén-vadul repkedő milliók, politikai csatározások és hajtépéssel egybekötött témalenyúlás után kiizzadt csapnivaló forgatókönyvből nézhetetlen dögunalmak születnek - ez egy átlagos nagy magyar hivatalos filmszemle szubjektív cinematográfiai mérlege.

Az Open Film Festivalon azonban legalább néha a szemed elé kerül egy eredeti film, amiért viszont könnyeket illik ejteni. A többi, ha rossz is, legalább rövid.

A nevezési díj nem haladja meg a jelentős tételt, a pálya szabad: július 31-ig bárki beküldheti treatmentjét, forgatókönyvét, filmjét. Az OFF '00 idén szeptember 29. és október 1. között rendezik meg - a több tízmillióért felújított Blue Box-ban.

OFF - számok

OFF '97: 290 magyar film (48 óra); 10 külföldi film (4 óra); 42 forgatókönyv; kb. 1.500 látogató; több mint 30 díj
OFF '98: - 100 magyar film (36 óra); 50 külföldi film (13 óra); 15 forgatókönyv; kb. 3.000 látogató; több mint 30 díj

A '97 óta évente megrendezett fesztivál alapötlete nem változott: nyílt, mert nincs elôzsűri, a nevezésnek nincsenek kritériumai. A program idén is szerepelhenek egy snittes scatchek és marathoni filmeposzok, jelentkezhetnek függetlenek, műkedvelők és vérprofik. Műfaji megkötés nincs - mondta el Sárdi Dániel, OFF.

Szárnyalj szabadon - a nevezési díj is inkább jelképesnek mondható. '97-ben ingyenes volt, tavaly alkotónként ezer forint, idén beküldött pályamunkánként ezer forint a regisztráció.

Nevezési határidõ és a filmek beküldési határideje: 2000. július 31, a a befizetést igazoló csekket legkésõbb augusztus 30-ig kell elküldeni. Ez a tétel pontosan 1000 Ft. Alkotásonként.

A szervezőknek egyetlen határozott kérése van: a filmeket VHS formátumban várják - függetlenül az eredeti nyersanyagtól.

A tavalyi Kutyasétáltató néni témában meghirdetett külön kategória után idén Napfogyatkozás és - kinek mit jelent Park"olo" fogalomkör a konkrétum.

Sárdi Dániel azt is elmondta, hogy az idei OFF-buli, ha elkészülnek addigra, egyben a több tízmillióért felújítandó Blue-Box megnyitója is.

Miután OFF-ék és a Tilos Rádió közös pályázaton elnyerte a tavaly bezárt art-mozi üzemeltetésének lehetőségét (az utolsó megmozdulás tavaly épp az OFF volt), kulturális szórakoztató központot csinálnak belőle.

Sárdi Dánielék színvonalas, kényelmes, minden technikával felszerelt kulturális központot álmodtak a lepukkant mozi helyére: 120 főt befogadó, kényelmes nagyterem, 40 fős kisterem lesz az új moziban, Internet kávézó, web-stúdió, hangstúdió lesz a Blue Boxban az OFF irodája és a Tilos Rádió stúdiója mellett.

A moziban mindent vetítenek majd, amit más, hagyományos mozikban nem, ígéri Sárdi Dániel, OFF.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.