Alternatív programok az Őszi Fesztiválon

2002.10.03. 15:14
A 11. Budapesti Őszi Fesztivált október 18-tól november 3-ig rendezik meg, a programkínálatban ezúttal is avantgárd színházi és táncelőadások, koncertek, képző-, valamint médiaművészeti, irodalmi és filmes újdonságok kaptak helyet.
Új produkciókkal mutatkoznak be a fesztiválon a hazai független szcéna társulatai. Az Artus Színház az Osiris tudósítások című előadásának ősbemutatóját a nyitó napon a Trafóban tartja. A Krétakör Színház HazámHazám című produkciójának magyarországi bemutatójára a Fővárosi Nagycirkuszba várják az érdeklődőket. A Sámán Színház a brit Kneegh Companyval közösen készített új előadását a Merlin Színházban mutatja majd be. A Soros Stúdiószínházi Napok hetedszer színesíti a fesztiváli ajánlatok sorát.

Eötvös péter akadémiai székfoglaló hangversenye

Budapest pályázik az 'Európa kulturális fővárosa' címre
Demszky Gábor főpolgármester a programokat ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette: Budapest a 2006-os évre megpályázta az Európa kulturális fővárosa címet.

A megtisztelő rang elnyerésével a magyar fővárosnak hónapokon át nyílik majd lehetősége a kulturális bemutatkozásra.

A zenei programokat két kamaraopera előadásával gazdagítja a Kolozsvári Magyar Állami Opera. Demény Attila: Parafarm, valamint Bevégezetlen ragozás című művét a Millenáris Teátrumban mutatják be. Eötvös Péter akadémiai székfoglaló hangversenyének az Akadémia Roosevelt téri székházának kongresszusi terme lesz a helyszíne. Először kerül színre a Déry Tibor Óriáscsecsemő című színműve alapján készült Vajda Gergely kamaraopera. Az ősbemutatót a Budapest Bábszínházban tartják.

A Látás - kép és percepció című nemzetközi kiállítást a Műcsarnokban láthatja a közönség. Az Örökzöld kétségek című szabadtéri kiállítás megtekintésére a Liszt Ferenc térre invitálják az érdeklődőket.

Sziámi-koncert az Erzsébet téri Gödör klubban

Az új helyszínek között, az Erzsébet téren nyíló Gödör klubban a Sziámi Zenei Társulat és barátai egy Szomorú-happy-szombat-vasárnapi koncerttel Seres Rezsőre emlékeznek.

A Vármegye Galériában a Modern Etnika iparművész csoport rendez kiállítást Erdélyi impressziók címmel. Az Írók, olvassatok remekműveket! jelmondattal szervezett programban egymást váltják majd a magyar literatúra kiválóságai az Andrássy úti Írók boltjában, az egykori Japán Kávéházban, a "kávéházi szegleten."