Szabina
4 °C
12 °C

Alternatív programok az Őszi Fesztiválon

2002.10.03. 15:14
A 11. Budapesti Őszi Fesztivált október 18-tól november 3-ig rendezik meg, a programkínálatban ezúttal is avantgárd színházi és táncelőadások, koncertek, képző-, valamint médiaművészeti, irodalmi és filmes újdonságok kaptak helyet.
Új produkciókkal mutatkoznak be a fesztiválon a hazai független szcéna társulatai. Az Artus Színház az Osiris tudósítások című előadásának ősbemutatóját a nyitó napon a Trafóban tartja. A Krétakör Színház HazámHazám című produkciójának magyarországi bemutatójára a Fővárosi Nagycirkuszba várják az érdeklődőket. A Sámán Színház a brit Kneegh Companyval közösen készített új előadását a Merlin Színházban mutatja majd be. A Soros Stúdiószínházi Napok hetedszer színesíti a fesztiváli ajánlatok sorát.

Eötvös péter akadémiai székfoglaló hangversenye

Budapest pályázik az 'Európa kulturális fővárosa' címre
Demszky Gábor főpolgármester a programokat ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette: Budapest a 2006-os évre megpályázta az Európa kulturális fővárosa címet.

A megtisztelő rang elnyerésével a magyar fővárosnak hónapokon át nyílik majd lehetősége a kulturális bemutatkozásra.

A zenei programokat két kamaraopera előadásával gazdagítja a Kolozsvári Magyar Állami Opera. Demény Attila: Parafarm, valamint Bevégezetlen ragozás című művét a Millenáris Teátrumban mutatják be. Eötvös Péter akadémiai székfoglaló hangversenyének az Akadémia Roosevelt téri székházának kongresszusi terme lesz a helyszíne. Először kerül színre a Déry Tibor Óriáscsecsemő című színműve alapján készült Vajda Gergely kamaraopera. Az ősbemutatót a Budapest Bábszínházban tartják.

A Látás - kép és percepció című nemzetközi kiállítást a Műcsarnokban láthatja a közönség. Az Örökzöld kétségek című szabadtéri kiállítás megtekintésére a Liszt Ferenc térre invitálják az érdeklődőket.

Sziámi-koncert az Erzsébet téri Gödör klubban

Az új helyszínek között, az Erzsébet téren nyíló Gödör klubban a Sziámi Zenei Társulat és barátai egy Szomorú-happy-szombat-vasárnapi koncerttel Seres Rezsőre emlékeznek.

A Vármegye Galériában a Modern Etnika iparművész csoport rendez kiállítást Erdélyi impressziók címmel. Az Írók, olvassatok remekműveket! jelmondattal szervezett programban egymást váltják majd a magyar literatúra kiválóságai az Andrássy úti Írók boltjában, az egykori Japán Kávéházban, a "kávéházi szegleten."

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.