Piroska
-10 °C
1 °C

Elmaradt a pekingi Turandot az operában

2004.11.08. 15:04
Elmaradt pénteken a Magyar Állami Operaházba meghirdetett Pekingi Opera Turandot előadása, mert szervező cég nem tette le a szükséges anyagi garanciákat - értesült a Népszava. A Pescor International Koncert kft. szervezésében négy előadást hirdettek, hétfő este Győrben lesz a következő.
A múlt héten az Erkel Színházban a jegyek kiadása előtt lemondták az előadást, mert a szervező cég nem tette le a szükséges anyagi garanciákat - mondta Fülöp Attilától a Magyar Állami Operaház ügyvezető igazgatója. Az Operaházba vasárnap estére meghirdetett előadás esetében viszont az utolsó pillanatig, péntek délutánig haladékot adott az Operaház vezetése a szervező Pescor cégnek, amely végül nem tudta felmutatni a szükséges hat és fél milliós összeget, a terembérlet és a műszaki költségek díját.

Ekkor döntött úgy az Operaház vezetése, hogy visszatartja a jegybevételt, és lemondja az előadást. Az eladott jegyekből, mintegy kétmillió forint folyt be, melynek felét korábban már a szervező cég kérésére átutalt az Operaház a Pescor részére. Fülöp Attila hozzátette a náluk lévő egy millió forint erejéig visszaváltják a jegyeket, akik későn érkeznek, már a Pescortól kell kérniük a pénzüket.

Pesti Attila a szervező cég vezetője elmondta, átvette az Operaháztól a jegybevétel egy részét. Kijelentette a károsultaknak a jegy megváltásának helyszínén, azaz az Operaházban kell visszaváltaniuk jegyeiket. Pesti szerint az előadás azért maradt el, mert az Operaház vezetése "bezárta előttük a ház kapuját". Azt ugyan elismerte, hogy nem fizette ki a megadott időre az előleget, melyet azzal indokolt, hogy az Operaház teljesíthetetlen ultimátumot adott számára.

Hétfő este 8 órára hirdették meg a Győri Nemzeti Színházba a Pekingi Opera következő vendégjátékát. Tichi László gazdasági igazgató az Index kérdésére elmondta, az előadás nem marad el.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.