Natália
-3 °C
7 °C

Zseniális disznóságok Madridban - Érzékek orgiája Budapesten

2001.11.16. 16:22
Zseniális disznóságok címmel nyílt kiállítás Madridban Picasso erotikus műveiből. A XX. század egyik legnagyobb művésze igencsak excibicionista volt és önéletrajzi ihletettségű képein gyakran megmutatta a szexhez és erotikához való viszonyát. A kiállítás egyik legrégebbi erotikus darabja az a rajz, amelyet a mester 13 éves korában készített (életrajzi írói szerint Picasso ebben az időben kezdett bordélyházakba járni.). A január 20-ig látható kiállításról a madridi El pais így ír: ennyi zseniális disznóságot nem egy könnyen lehet összegyűjteni.
A madridi kiállításon felbuzdulva két magyar festő is erotikus képek tálal fel a fővárosban: Margit Szabolcs és Frózsi Nánássy Tibor ugyan nem egy múzeumban, hanem a Kempinsky Hotel mögött található Grand Café-ban állítják ki műveiket. A lapunknak nyilatkozó Frózsi Nánássy Tibor szerint a jövő szerdán nyíló rendezvény maga lesz az érzékszervek orgiája, hiszen a kiállítás mellé az étterem mesterszakácsa olyan ételeket készít majd, amelyek után mindenkinek megjöhet a kedve a szerelemhez. A lágy, andalító dallamokról egy filozófus-bárzongorista gondoskodik.

Az alkotók vallomásai szerint azért rendezték meg egy vendéglőben a bemutatót, mert ki akarnak szabadulni a kiállítótermek zárt világából. "Szeretnénk közelebb vinni a művészetet az emberekhez, ehhez egy étterem alkalmasabb terep lehet" - mondta Margit Szabolcs. Szerinte a szexualitás korábban tabuként kezelt területeit birtokba vette a giccsipar, a pornó és az erőszak. Épp ezért mostani kiállításukkal értéket és értelmet szeretnének keresni az emberi kapcsolatok egyik alapvető formájában.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.