Picassót árul Andrew Lloyd Webber

2006.07.03. 15:35
Andrew Lloyd Webber 33 millió fontért szeretné eladni Picasso Kék angyalát, a bevételt jótékony célra kívánja fordítani.

Andrew Lloyd Webber, a híres zeneszerző eladja Picasso Angel Fernandez de Soto című portréját, írta a BBC. A Kék angyalnak is nevezett képet Webber 18 millió fontért vásárolta, és reméli, hogy novemberi árverésen legalább 33 millió fontot (nagyjából 13 és fél milliárd forintot) kap érte.

Erre a legbüszkébb

A bevételt jótékonysági célokra akarja fordítani: "Szenvedélyem, hogy képezzük és neveljük a fiatal előadókat" - mondta.

A portré 1903-ban, a festő kék korszakában készült egy közeli barátjáról, akivel 1899-ben találkozott egy barcelonai kávézóban. A zeneszerző tulajdonába 1995-ben került, és állítása szerint erre a pillanatra legbüszkébb az életében.

Csúcstartók

Éppen két hete fizették minden idők legnagyobb összegét egy festményért: a harmincmilliárd forintnak megfelelő összegért elkelt kép Gustav Klimt Adele Bloch-Bauert ábrázoló portréja volt.

A korábbi csúcstartó egy Picasso volt, a Pipázó fiút 104 millió dollárért (körülbelül 23 milliárd forintért) vették meg a Sotheby's aukciós ház egy 2004-es árverésén.