Sorozatgyilkos wanted

2000.10.12. 11:46
Már csak két napja van a Plastic Chicken Show veterán kommandós csapatának arra, hogy a hazánkat rettegésben tartó sorozatgyilkos nyomára bukkanjon. A Krétakör színházi társulat mindesetre bízik abban, hogy péntek esti élő műsorában sikerül lelepleznie a nyilvánosság színe előtt a veszedelmes pszichopatát.
Udvaros Dorottya
A leleplező folyamatot egy színi előadás előzi meg, amely egy tévéshow keretein belül zajlik a Bárka Színházban pénteken, élő egyenes adásban. A darab korunkra oly jellemző erőszak problémájával foglalkozik, főszereplője egy az Amerikai Pszicho (Brett Easton Ellis) és a Gépnarancs (Anthony Burgess) kulcsfiguráinak különös egyvelege. Az elképzelt forgatókönyv szerint az előadásban hosszas nyomozás után fogják be az őrültet, ami pedig azért lehetséges - a szinopszis szerint legalább is - mert a fenevad egy ideje annyira bízik magában, hogy gyilkosságai egy részét saját otthonában követi el, sőt csúcsminőségű videókamerával rögzíti és katalogizálja home-videó tárában. Ami feltehetően a vesztét okozza.

A szereposztás:
Frau Plastik Chicken - Udvaros Dorottya
Kicsi Alex - Mucsi Zoltán
Rex Madison - Bodó Viktor
Dr.Ego - Terhes Sándor
Az előzetes tájékoztatás szerint a show műsorvezetője, Udvaros Dorottya, egy mindenre elszánt, szuperintelligens nőt alakít, aki a nyomorékokat megvakító és a call-girl-öket feldaraboló gyilkos történetét élő egyenes adásban közvetíti. A városban bujkáló fenevad elfogásáról bár a társulat és a T.S.I kommandó gondoskodik, az elkövetkezendő két napban kérik azonban város lakóit, segítsék, hogy mihamarabb pont kerüljön az ügy végére, a megadott személyleírás alapján:

- kb. 180-185 cm magas,
- sportos testalkatú,
- 23-25 éves,
- gyakori előfordulási helye: a belváros,
- különös ismertető jegye: nadrágjának bal zsebéből egy plüssmaci vagy egy láncfűrész lóg ki, ezeket meglepő hirtelenséggel képes előrántani

Alkotók:
Író - Tasnádi Sándor
Rendező - Schilling Árpád
Operatőr - Nagy András
Látvány - Ágh Márton
Jlemez - Varga Klára
Zeneszerző - Monori András
Az Index a Frau Plastik Chicken Show különös kérésének tesz eleget, amikor arra kéri olvasóit, hogy ha valaki a megadott leírás alapján felismerni véli a rettenetes gyilkost, rögtön jelezze azt a http://www.nexxt.hu- n vagy az Est FM rádióban.

Első előadás ideje: október 13., Bárka Színház