Fénybe borul a Krisztina körút

2005.12.19. 12:43
Hétfőtől fényárba borul a Magyar Telekom Székház és az előtte lévő park. Berkes Dóra és Kozma Péter január elsejéig tartó fényfestészeti projektje mellett koncertek is lesznek a téren.

Dorkandkozmáék a "raypainting" - fényfestészet - révén világszerte ismertté váltak. Vetítettek már alpesi szállodára és több száz éves művészeti akadémiára egyaránt.

Fénnyel festett házak

Budapesten legutóbb októberben a Városháza park körüli házakat öltöztették fénybe, de "befestették" már Millenáris parkot és az Erzsébet hidat is.

Műalkotásaik az üvegfestészet és nagy teljesítményű vetítőgépek segítségével kel életre. Hétfőtől a Telekom székházat és a előtte lévő teret 24 darab, 18x18 cm-es üvegfestménnyel, és 24 darab nagyteljesítményű projektorral varázsolják át.


Látványterv

Mostani alkotásuk, a Fénybolygó, tulajdonképpen három kompozíció lesz, amelyek napról napra váltakozva kerülnek kivetítésre. A székházat január elsejéig beborító statikus fényfreskó látványa mellett kipróbálhatjuk a fény-térbútorokat is.

Az installáció nyitó napján Kárászy Szilvia harangjátéka hallható, szenteste a konzisok előadásában a Csendes éj, szilveszterkor pedig Dork és Maks, de fellép majd a téren többek között a Pop Iván Trió (27-én), a Paleo Acid (28-án), Tb Gon (30-án) és az Újpesti szabadidőzenekar (29-én) is.