Menekülés a rövidfilmbe 5.0

2002.10.22. 18:57
A film túladagolást keresők következő állomása a Titanic után a Banán Klub francia-magyar rövidfilm fesztiválja. A nézők témától és technikától függetlenül bármilyen filmmel találkozhatnak a programban
A mozi őrültek ezúttal a Banán Klub rövidfilm fesztiválján kísérelhetik meg túladagolni magukat. A Toldi moziban október 27-éig látható több mint száz alkotás egyetlen közös nevezője a vetítési idő, a szervezők sem a témát sem a technikát illetően nem tettek megkötéseket az alkotók számára. Egy másfél órás rövidfilm programban tehát sokféle műfajjal, hangulattal találkozhat a néző.

A Banán Klub először 1998-ban hozott Budapestre egy válogatást az akkor húszéves Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivál archívumából. A második francia rövidfilm bemutatót követően a Banán Klub meghirdette saját pályázatát, amelyre témától és technikától függetlenül bármilyen film nevezhető.

A pályázatra benevezett magyar filmek október 24-től láthatók a Toldi moziban, amelyeket - a keményvonalas nézők kedvéért - előzsűrizés nélkül mutatnak be a közönségnek. A pécsi Uránia moziban a külföldi filmek mellett a tavalyi Aranybanán pályázat díjnyertes alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A fesztivál fődíjáról, az Aranybanán odaítéléséről háromtagú zsűri dönt. Schulze Éva (Színház- és Filmművészet Egyetem), Durst György (Duna Műhely) és Török Ferenc rendező döntését október 27-én a Toldi moziban teszik közhírré.

A Banán Klub nem csak az Aranybanánnal jutalmazza a legjobb filmeket. A Toldi mozi különdíja a kísérőfilmként való vetítés.

Toldi mozi
Budadpest, V. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38
Jegyár: 400 Ft

Pécsi Uránia mozi
Pécs, Hungária u. 19.
Jegyár: 450 Ft