Megjelent Szaddám 'blogja'

2006.07.28. 12:03
Mindenki blogot ír, miért éppen az ex-diktátor ne tenné? A vicces publikációiról ismert National Lampoonnál megjelent Szaddám Huszein képzeletbeli netes naplója. Szerzői szerint az éppen mesterségesen táplált vádlott szereti a franciákat, de utálja Paris Hiltont és az eBay-t.

A "The Saddam dump" (A Szaddám szemétláda) című kötet úgy íródott, mintha a jelenleg Irakban népirtás vádjával bíróság előtt álló volt iraki diktátor börtönben született blogja lenne.

Börtönnapló


A könyv címlapja

A National Lampoon kiadó vezető munkatársai által írt könyv szerzői, Scott Rubin és ModMan a könyvet bemutató sajtótájékoztatón úgy nyilatkoztak, azért született meg a blogkönyv, mert Szaddám személyisége kiált a paródiáért.

A 179 oldalas műből kiderült, hogy az ex-diktátor nagy gondot fordít a tisztálkodásra, az elegáns öltözködésre, a biológiai fegyverekre, a terepjárókra és a palesztinokra, szereti a franciákat az ágyban, viszont utálja Paris Hiltont és az eBay internetes portálon forgalmazott hamisított antikvitásokat.

A kötet megjelenésére hatalmas plakátok hívják fel a figyelmet a híres Los Angeles-i Sunset Boulevard épületein, amelyekről Szaddám hasonmása mosolyog az autósokra. A könyv néhány postja olvasható a kiadó által létrehozott saddamdump.blogspot.com oldalon.